ΛΟΓΚΑΝΙΚΟΣ. Ο Σύλλογος Λογκανικιωτών Σπάρτης «Η Βελεμίνη» διοργάνωσε το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 20.00 στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης «Γεώργιος Περδικλώνης» την ημερίδα με θέμα «Η ιστορική οικογένεια των Αντωνόπουλων της Αργολίδος και ο τόπος καταγωγής τους, ο Βυζαντινός οικισμός της Κοτίτσας στην βορειοδυτική Λακεδαίμονα».

Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Πέπη Γαβαλά, Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Λακωνίας και Πρόεδρος της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης. Η ημερίδα συνεχίστηκε με την διάλεξη του αρχαιολόγου κ. Λεωνίδα Σουχλέρη με τίτλο «Ο οικισμός και οι οικογένειες της Κοτίτσας από τον 15ο αιώνα έως και την επανάσταση του 1821». Με το πέρας της διάλεξης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Ο δημόσιος βίος του Μιχαήλ Γ. Αντωνόπουλου (1829-1890)» των εκδόσεων Τσουκάτου από τον κ. Ανδρέα Α. Αντωνόπουλο, διδάκτορα της Νεώτερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέα του βιβλίου.

Το παραπάνω βιβλίο αποτελεί βιογραφία ενός εκ των σημαντικότερων Ελλήνων του 19ου αιώνα, του Μιχαήλ Γ. Αντωνόπουλου, οποίος είχε καταγωγή, εκ μητρός, από τον Λογκανίκο και συγκεκριμένα από την Κοτίτσα. Το εκπληκτικό έργο του κ. Ανδρέα Αντωνόπουλου, το οποίο αποδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που είχε ο Μιχαήλ Αντωνόπουλος για την Ελλάδα στα χρόνια που έδρασε, έρχεται ως αφορμή για τους Λογκανικιώτες να ερευνήσουν ένα όχι τόσο γνωστό κεφάλαιο της σχεδόν τρις χιλιετής ιστορίας του χωριού.

Ο Σύλλογος «Η Βελεμίνη» με σχετική ανακοίνωση ευχαριστεί δημοσίως:
«- Τον συγγραφέα του βιβλίου κ. Ανδρέα Α. Αντωνόπουλο, που αμέσως αποδέχτηκε την πρόσκληση που του έκανε ο Σύλλογός μας.
-Την αξιότιμη κ. Πέπη Γαβαλά για την συμμετοχή της στην ημερίδα και για την παραχώρηση της αίθουσας της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης.
-Το Δ. Σ. της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης.
-Τον συμπατριώτη μας, αρχαιολόγο, κ. Λεωνίδα Σουχλέρη, για την άμεση αποδοχή της πρόσκλησης του Συλλόγου μας και την πολύτιμη συμβολή του στην πραγματοποίηση της ημερίδας.
-Το σύνολο των συμπατριωτών/ισσών μας, των μελών και φίλων του Συλλόγου μας οι οποίοι αψήφησαν την ζέστη και παρακολούθησαν την ημερίδα.
- Τα ειδησεογραφικά site του Νομού Λακωνίας τα οποία πρόβαλαν την ημερίδα www.report24.gr, www.apela.gr, www.notospress.gr, www.laconialive.gr, www.lakonikos.gr».