Την Τετάρτη 14 Ιουνίου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΑΣΠΠ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. Χρήστο Θεοδωρακόπουλο, παραβρέθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου με αφορμή επερώτηση που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Πελοποννήσου» Νίκος Γόντικας με θέμα την πρόοδο του προγράμματος δακοκτονίας στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΑΣΠΠ, τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΠ δεν επέτρεψαν στους εκπροσώπους της να πάρουν το λόγο ενώ κατηγόρησαν τους αγρότες πως ευθύνονται για την αποτυχία του περσινού προγράμματος δακοκτονίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΑΣΠΠ έχει ως εξής:
«Καταγγέλλουμε στους μικρομεσαίους αγρότες της Πελοποννήσου την απαράδεκτη στάση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου κ. Στρατηγάκου Ηλία, τον περιφερειάρχη κ. Τατούλη που με θρασύτητα δεν άφησαν τους εκπροσώπους της ΟΑΣΠΠ να τοποθετηθούν στο μείζον πρόβλημα, έχοντας ολοκληρωμένη πρόταση για το σχεδιασμό της δακοκτονίας και αντί να τους ακούσουν τους απείλησαν με αποβολή από την αίθουσα και λέγοντας ότι οι αγρότες φταίνε για την περσινή αναποτελεσματικότητα της δακοκτονίας και για την φετινή.
Δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από αυτούς που δίνουν απλόχερα εκατομμύρια ευρώ στα μονοπώλια και βιομήχανους και στους μικρομεσαίους αγρότες τους σπρώχνουν στο γκρεμό.
Να ξέρουν όμως ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν αγγίζουν το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, θα είμαστε καθημερινά στο δρόμο του αγώνα.

Απαιτούμε
- Να αναλάβει εξολοκλήρου το πρόγραμμα δακοκτονίας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού.
- Να καταργηθεί το χαράτσι που πληρώνουν οι αγρότες για την δακοκτονία».