Στον απόηχο του 29ου Σπάρταθλον και έχοντας παρακολουθήσει και συμμετάσχει με αμείωτο ενδιαφέρον και ζωηρό ενθουσιασμό στις εκδηλώσεις που το σηματοδότησαν θα θέλαμε να απευθύνουμε συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή.

Η εφετινή διοργάνωση του Σπάρταθλον τοποθέτησε για πρώτη φορά μετά από σειρά ετών στη σωστή θέση το κορυφαίο αθλητικό και κατ’ επέκταση πολιτιστικό γεγονός της πόλης μας. Με την επιτυχημένη επιλογή έμπειρων συνεργατών και στηριζόμενοι στην αμέριστη συμπαράσταση και συμμετοχή των πολιτιστικών φορέων της Σπάρτης ο Δήμος Σπάρτης πέτυχε την εμπλοκή των πολιτών σε έναν σημαντικό θεσμό, γεγονός που από μόνο του καθιστά το εγχείρημα αξιόλογο. Η δύναμη του εθελοντισμού έχει τεράστια δυναμική, γεγονός που αποδείχτηκε στην εφετινή διοργάνωση του Σπάρταθλον.

Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία: επί μία εβδομάδα η πόλη έζησε και ψυχαγωγήθηκε στο ρυθμό του Σπάρταθλον, με τα πολιτιστικά σωματεία της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, άμεσα ανταποκρινόμενα στην πρόσκληση του Δημάρχου και της Οργανωτικής Επιτροπής.
Η εμπειρία αυτής της εβδομάδας απέδειξε ότι η πόλη και θέλει και μπορεί να υποστηρίξει δυναμικές πολιτιστικές δράσεις. Το κύρος και η αποτελεσματικότητα της οργανωτικής επιτροπής και η διάθεση προσφοράς των πολιτιστικών φορέων του τόπου εγγυώνται μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση για τις επετειακές πλέον εκδηλώσεις τυο 30ου Σπάρταθλον. Ας είναι η επανάληψή τους, για την Δημοτική Αρχή και τους συνεργαζόμενους φορείς, ένα στοίχημα και μια υπόσχεση για το μέλλον.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Γιάννα Κατσουγκράκη Μαρία Παπαδάκη