ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί, σε συνεργασία με το αδελφό σωματείο του ΕΟΣ Νοτιοανατολικής Λακωνίας, εξόρμηση στην περιοχή του Φωκιανού την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017.
Η πορεία θα ξεκινήσει από το Φωκιανό και, ακολουθώντας τα παλιά μονοπάτια των κατοίκων της περιοχής, οι ορειβάτες θα κατευθυνθούν προς τα Πούλιθρα και το γραφικό εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη. Στη συνέχεια, ακολουθώντας το παλιό καλντερίμι που ενώνει τα χωριά Πούλιθρα – Πηγάδι – Πελετά, θα επιστρέν στο Φωκιανό, σε μια κυκλική πορεία.
Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ δύο εναλλακτικών πορειών: της πρώτης (Φωκιανός - Πούλιθρα), με διάρκεια 3 ω, όπου, καταλήγοντας στα Πούλιθρα, μπορούν να επιστρέψουν στο Φωκιανό με αυτοκίνητα (για τα οποία θα έχουν φροντίσει οι οργανωτές), και της δεύτερης, με διάρκεια 7 ω, όπου οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν την πορεία για Πηγάδι – Πελετά – Φωκιανό.

Στοιχεία διαδρομών:
Για την πρώτη διαδρομή : ώρες πορείας: περίπου 3 - βαθμός δυσκολίας: Α++ (Εύκολη - Μέτρια)
Για τη δεύτερη διαδρομή : ώρες πορείας: περίπου 7 - βαθμός δυσκολίας: Β+ (Μέτρια+)

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός.
Αναχώρηση στις 6.15 (ακριβώς) το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης για Σκάλα, όπου και η συνάντηση του ΕΟΣ Σπάρτης με τους συνορειβάτες του ΕΟΣ ΝΑΛ. Στη συνέχεια μετάβαση σε Αγ. Δημήτριο Ζάρακος - Φωκιανό, απ’ όπου και η εκκίνηση της πορείας. Μετά τις πορείες, παραμονή στο Φωκιανό για βουτιές στα καταγάλανα νερά του πανέμορφου κόλπου και στις τοπικές ταβέρνες για φαγητό.
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής
το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής, 22/9 στη συντονίστρια της ανάβασης Ντίνα Τυροβολά (τηλ. 6977 285633).