ΓΥΘΕΙΟ. Με ψήφισμά τους οι πολίτες του Δήμου Ανατολικής Μάνης αξιώνουν ως νέο Μητροπολίτη τους τον Αρχιμανδρίτη Συμεών Λαμπρινάκο και ζητούν από εκπροσώπους αρχών και φορέων να ενώσουν τη φωνή τους και να ενημερώσουν σχετικά τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τον Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Μάνης Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

Στο ψήφισμα που εξέδωσαν κατά την συγκέντρωσή τους στο Γύθειο το Σάββατο 20 Ιανουαρίου αναφέρουν:

«Σήμερα, Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, συγκεντρωθήκαμε στο Γύθειο, την πρωτεύουσα της Μάνης, εκπρόσωποι της πόλεως του Γυθείου, των κωμοπόλεων, των χωριών και των οικισμών όλης της Μάνης και ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίσαμε:

1. Να ζητήσουμε με σεβασμό από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας, που απαρτίζεται από τους πνευματικούς μας πατέρες και αποφασίζει δια εκλογής, ο νέος Μητροπολίτης της Ι.Μ. Μάνης να είναι το πρόσωπο που μας γνωρίζει, που βρίσκεται πάντα κοντά μας εδώ και εικοσιέξι χρόνια, που διακονεί την τοπική μας εκκλησία άψογα. Ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Λαμπρινάκος.

2. Να καλέσουμε τις Δημοτικές Αρχές των Δήμων Ανατολικής & Δυτικής Μάνης και Καλαμάτας, τους Βουλευτές των Νομών Λακωνίας & Μεσσηνίας, τον κ. Περιφερειάρχη και τις κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες, καθώς και τους Εκπροσώπους όλων των Μανιάτικων Συλλόγων που γνωρίζουμε ότι συμφωνούν, όπου και αν έχουν την έδρα τους, να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας και, δραστηριοποιούμενοι κατάλληλα προς τους Μητροπολίτες που βρίσκεται η έδρα τους, να εκφράσουν το κοινό μας αίτημα. Το μόνο ίσως αίτημα με το οποίο συμφωνούμε όλοι.

3. Να ζητήσουμε από τους βουλευτές των Νομών Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθώς και από τους δύο Δημάρχους της Μάνης και τον Δήμαρχο Καλαμάτας, μαζί με ολιγομελή αντιπροσωπεία, να επισκεφτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες τον Τοποτηρητή της Ι.Μ. Μάνης Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, ώστε να μεταφέρουν την κοινή μας θέληση και ιερή επιθυμία, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

4. Να απευθύνουμε κάλεσμα στους απανταχού Μανιάτες να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουμε την ημέρα της εκλογής του Νέου Επισκόπου της Ι.Μ. Μάνης (Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 ) στην Ιερά Μονή Πετράκη (έδρα της Ιεράς Συνόδου), όπου με ευπρέπεια και σεβασμό θα περιμένουμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας».

Υπογράφουν το ψήφισμα οι Εκπρόσωποι και οι Συμμετέχοντες της Πόλεως του Γυθείου, των Κωμοπόλεων, των Χωριών και των Οικισμών όλης της Μάνης.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Θ. Δαβάκης και ο Δήμαρχος Αν. Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος.