ΣΠΑΡΤΗ. Στενεύουν τα περιθώρια για τον Δήμο Σπάρτης προκειμένου να καταλήξει σε κοινά αποδεκτό χώρο για την εγκατάσταση του ΚΔΑΥ. Κάποια στιγμή ο ΧΑΔΑ στο Αφισσού δεν θα δέχεται άλλα απορρίμματα, λόγω αποκατάστασης του από την Περιφέρεια, και ο Δήμος Σπάρτης θα εξυπηρετείται από τις εγκαταστάσεις στον Δήμο Ευρώτα.

Το 3ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης ανέφερε: "Αξιολόγηση εναλλακτικών δασικών εκτάσεων για ίδρυση «ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ – Κ.Δ.Α.Υ. ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΔΑΦΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΜΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ» και υποβολή αιτήματος παραχώρησης μίας εξ αυτών¨και εισηγητής ήταν ο κ. Δήμαρχος.

Στη συνεδρίαση του Σώματος ήταν παρόντες οι πολίτες των Χρυσάφων οι οποίοι δεν επέτρεψαν τελικά να περάσει η πρόταση για χωροθέτηση στην περιοχή τους και πλησίον του σημερινού ΧΑΔΑ.
Έτσι μετά από τις Καρυές και το Καστόρι τώρα και το σημείο «Σωτήρα» εγκαταλείπεται από την Δημοτική Αρχή λόγω της σθεναρής αντίδρασης των κατοίκων και της στάσης ελαχίστων αιρετών.
Το επόμενο διάστημα, και αφού το θέμα ξαναέρεθι προς συζήτηση, θα εξεταστούν οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης για τις άλλες περιοχές, σε Ποταμιά, Σελλασία και Σουστιάνους και θα αξιολογηθεί η θέση και στάση των εκεί τοπικών κοινωνιών ενω θα έχουν προηγηθεί Τοπικές ΛαΙκές Συνελεύσεις.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή Σπάρτης, ο Δήμαρχος Βαλιώτης αλλά και οι καθ΄ ύλην αντιδήμαρχοι, αφενός είναι δέσμιοι του προγράμματος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων του Δήμου αφετέρου δεν μπορούν να πείσουν ούτε για την αποτελεσματικότητά τους την ώρα που τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Μάλιστα η συνεδρίαση της Τετάρτης 22/2, που στην ουσία έθεσε την Δημοτική Αρχή Βαλιώτη ενώπιον ενός ζητήματος που μπορεί και να κρίνει την περεταίρω πορεία της και συνοχή της, ήταν αφορμή να αναδειχθεί η κρισιμότητα της κατάστασης αφού δεν επείσθησαν και δεν στήριξαν την πρόταση - μελέτη της Δημοτικής Αρχής για τη θέση "Σωτήρα" τρείς (3) Αντιδήμαρχοι - βασικοί συνεργάτες του Δημάρχου.

Η κλεψύδρα πάνω στο τραπέζι της Περιφέρειας αλλά και του ΦΟΔΣΑ είναι αμείλικτη και η Δημοτική Αρχή Σπάρτης είναι υποχρεωμένη να δώσει λύση σε ένα ζήτημα που έχει ισχυριστεί ότι γνωρίζει να διαχειρίζεται και κατέχει.

Περισσότερα στα αναλυτικά ρεπορτάζ τις επόμενες ώρες και ημέρες.