Η Θεατρική Ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης παρουσιάζει την κωμωδία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» του Γιώργου Τζαβέλλα.

Υπόθεση του έργου
«Παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω» … ούρλιαζε ο Αντωνάκης στην αθώα Ελένη, μέχρι που εκείνη, νύφη επιτέλους, τον καπέλωσε κανονικά. Εκείνη γλυκιά, τρυφερή, αφοσιωμένη, συζεί χωρίς γάμο μ' έναν άντρα που αγαπά, υπομένοντας καρτερικά μια άνιση σχέση. Εκείνος γκρινιάρης, απότομος, εγωιστής, δεν της χαρίζει ένα χάδι. Κι όταν επιτέλους αποφασίζει να την παντρευτεί, η ισορροπία του σπιτικού τους ανατρέπεται. Λίγο μετά το γάμο και πριν ακόμα η Ελένη βγάλει το νυφικό, ο Αντωνάκης την εγκαταλείπει. Διαζύγιο σε χρόνο - ρεκόρ. Η αγάπη τους βγαίνει μετά από χρόνια στην επιφάνεια, όταν εκείνος έχει ξεφορτωθεί τον εγωισμό του.

Το έργο παρουσιάζει την πάλη των φύλων και τα συντηρητικά ήθη που επικρατούσαν στη χώρα μας στη δεκαετία του ’60 γύρω από την αποκατάσταση και τον γάμο. Αποτελεί μια αποτύπωση των στερεοτύπων της εποχής αλλά και της θέσης της γυναίκας σε μια κοινωνία ανδροκρατούμενη. Είναι ταυτόχρονα η ιστορία μιας γυναίκας που διεκδικεί τον σεβασμό και το δικαίωμά της να υπάρχει στο πλευρό του ανθρώπου που αγαπά, κάτι που ούτε εποχή γνωρίζει ούτε και τόπο. Στην ουσία όμως μας μιλά για το τέλος μιας εποχής όπου οι μονοκατοικίες μεταμορφώνονται σε πολυκατοικίες και οι νοοτροπίες του παρελθόντος δίνουν τη θέση τους στο καινούριο που έρχεται ολοταχώς. Το φινάλε είναι γλυκόπικρο. Το διαζύγιο δεν είναι το τέλος, μιας και πάντα υπάρχει αυτή η δεύτερη ευκαιρία

Οι ημερομηνίες των παραστάσεων που πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Π. Δ. Σπάρτης είναι :

1) Δευτέρα 2 και Τρίτη 3 Ιουλίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Σπάρτης (ισόγειο Βιβλιοθήκης),
2) Κυριακή 8 Ιουλίου στη Σκούρα,
3) Δευτέρα 9 Ιουλίου στο Παρόρι ( ταβέρνα Στελλάκου) ,
4) Τρίτη 10 Ιουλίου στο Γηροκομείο Σπάρτης
5) Τετάρτη 11 Ιουλίου στη Μαγούλα
6) Παρασκευή 13 Ιουλίου στην Πελλάνα ( πλατεία άσπρης βρύσης στον πλάτανο)