Στην Πελοπόννησο Αμερικανοί και Καναδοί δημοσιογράφοι
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου επισκέφτηκαν από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου δημοσιογράφοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τον Καναδά, οι οποίοι μεταξύ άλλων ξεναγήθηκαν σε Σπάρτη, Μυστρά και Μονεμβάσια.
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο της εντεταλμένης Συμβούλου Πολιτισμού και Τουρισμού της Περιφέρειας κας Μαντώς Μπελεγρή αναφέρει:
«Τα press trip είναι δημοσιογραφικά ταξίδια εξοικείωσης με ένα τόπο και ,λόγω της βιωματικής εμπειρίας που διαθέτουν , θεωρούνται από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία τουριστικής προβολής . Ετσι η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη διοργάνωσε ένα τέτοιο ταξίδι εμπειρίας δημοσιογράφων. Επτά διακριμένοι δημοσιογράφοι από τη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά , συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη Γκρέτα Καματερού , επισκέφθηκαν τη Πελοπόννησο από 30 Ιουνίου μέχρι και 2 Ιουλίου. Με αφετηρία το Ναύπλιο, το Σάββατο 30 Ιουνίου επισκέφθηκαν τη Σπάρτη και τον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά και το απόγευμα τη Μονεμβασία και τον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου . Ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο , στο Ναό του Ελκόμενου, στην οικία του Γιάννη Ρίτσου , στη Χρυσαφίτισσα και στο Φάρο Μονεμβασίας που αναπαλαιώθηκε πρόσφατα . Περιηγήθηκαν τα τείχη , τα αψιδοσκέπαστα σοκάκια , τα καταστήματα του Κάστρου και της έξω του Κάστρου Πόλης.
Η εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαντώ Μπελεγρή υποδέχθηκε τη Διευθύντρια του ΕΟΤ στη Βόρεια Αμερική και τους Αμερικανούς και Καναδούς δημοσιογράφους , οι οποίοι εντυπωσιάσθηκαν από την Πελοπόννησο. Με ενθουσιώδη λόγια περιέγραφαν το Ναύπλιο , το Μυστρά , τη Σπάρτη και τη Καστροπολιτεία της Μονεμβασίας, η οποία ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία σ αυτούς . Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με την εκπρόσωπο της Περιφέρειας Μ. Μπελεγρή, η οποία προσέφερε σε όλους δωράκια με παραδοσιακά γλυκίσματα της Μονεμβασίας, ζήτησαν πληροφορίες για τις τουριστικές υποδομές της περιοχής, για τα τοπικά προϊόντα, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τη γαστρονομία. Μάλιστα συμμετείχαν σε μαθήματα μαγειρικής στο Ξενοδοχείο ΚΙΝΣΤΕΡΝΑ ,όπου και διέμειναν.
Η Μαντώ Μπελεγρή είχε ιδιαίτερη συνεργασία με τη Διευθύντρια του ΕΟΤ κα Καματερού . Διαπιστώθηκε ότι η Πελοπόννησος δεν έχει εισπράξει το μερίδιο που της αναλογεί από τη μεγάλη Αμερικανική δεξαμενή επισκεπτών , ότι έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης από όποιοδήποτε άλλο Μεσογειακό προορισμό και ότι οι δυνατότητες αυτές πρέπει να «περάσουν « στους Αμερικανούς που επισκέπτονται την Ελλάδα και τη Μεσόγειο γενικότερα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο γεγονός της σημαντικής αναβάθμισης των Ξενοδοχειακών υποδομών της Πελοποννήσου, ειδικά στη Λακωνία και επισημάνθηκε ότι οι αφίξεις των πολυτελών καταλυμάτων καθιστά τη Πελοπόννησο πόλο έλξης επισκεπτών υψηλού εισοδήματος και αναλόγων απαιτήσεων, Για το σκοπό αυτό προγραμματίσθηκαν προσεχείς δράσεις προβολής ,στη Πελοπόννησο και στις ΗΠΑ , καθώς και στοχευμένες δράσεις βιωματικών εμπειριών».