Με μια σκληρή ανακοίνωση η Περιφέρεια Πελοποννήσου απαντά στον πρώην Αντιπεριφερειάρχη της παράταξης Τατούλη, Περικλή Μαντά. Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης μέσω της ανακοίνωσης χαρακτηρίζει τον πρώην στενό του συνεργάτη «“πολιτικός αχυράνθρωπος” που εκτελεί “εντολές των αφεντικών του”».

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει ως εξής:
«Είναι γνωστό σε όλους τους Μεσσήνιους πολίτες ότι ο πολιτικά ετερόφωτος κ. Περικλής Μαντάς λειτουργεί ως “πολιτικός αχυράνθρωπος” που εκτελεί “εντολές των αφεντικών του”».
Αυτή και μόνο είναι η αιτία της πολιτικής του “κωλοτούμπας”, καθώς, ενώ ως Αντιπεριφερειάρχης υμνούσε δημόσια το έργο της περιφερειακής αρχής και το πολιτικό κύρος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, στη συνέχεια, “εκτελώντας εντολές”, ακυρώνει ο ίδιος τον εαυτό του και κατασυκοφαντεί, υβρίζει και λασπολογεί με χυδαία ψέματα την περιφερειακή αρχή και κυρίως τον Πέτρο Τατούλη.
Υπενθυμίζουμε στον κ. Μαντά ότι “δεν έφυγε μόνος” του από την περιφερειακή αρχή, όπως αρέσκεται να διαδίδει, αλλά του ζητήθηκε η παραίτησή του από την Εκτελεστική Επιτροπή, όταν αποκαλύφθηκε ενώπιον της ότι λειτουργεί ως “εκτελεστικό όργανο πολιτικών παρεών και συγκεκριμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης”, που έχουν εξαπολύσει έναν ανήθικο πόλεμο ενάντια στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι για την ικανοποίηση των συμφερόντων αυτών ο κ. Μαντάς και η πολιτική του «παρέα» δεν υπολογίζει καθόλου το δημόσιο συμφέρον.
Ο πανικός του κ. Μαντά είναι έκδηλος στην τολμηρή δημόσια καταγγελία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ότι συμπεριφέρεται ως “κομιστής μέσου μαζικής ενημέρωσης”. Όσο και να προσπαθεί να αποποιηθεί τη συμπεριφορά αυτή γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτή και μόνο είναι η αλήθεια.
Σε ότι αφορά τέλος την “πολιτική, προσωπική, κοινωνική, επαγγελματική και οικογενειακή εξόντωσή του”, όπως ο ίδιος αναφέρει, είναι βέβαιο ότι ποτέ δεν απασχόλησε και ούτε πρόκειται να απασχολήσει την περιφερειακή αρχή. Αυτό θα το καταφέρει μόνος του με την ανοίκεια συμπεριφορά του απέναντι στους πολίτες, την ηθική και νομική δεοντολογία.
Αναμένουμε λοιπόν κ. Μαντά να τα πούμε “όλα” στη δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Περικλής Μαντάς είχε δηλώσει:
«Η πολιτική, προσωπική, κοινωνική, επαγγελματική και οικογενειακή εξόντωσή μου, που επιχειρεί ο κ. Τατούλης επειδή τόλμησα να μην συμβιβαστώ με τις πολιτικές αθλιότητες, που ήθελε να επιβάλλει στην Πελοπόννησο, θα πνιγεί στο βούρκο της λάσπης και της χυδαιότητας, που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.
Η αξιοπιστία του είναι γνωστή στο πανελλήνιο. Όσα ψέμματα κι αν πει, όση λάσπη κι αν ρίξει, όσες συκοφαντίες κι αν εκστομίσει, δεν θα καταφέρει να ανακόψει τον πολιτικό του κατήφορο.
Τον λόγο πλέον έχει η ελληνική δικαιοσύνη, στην οποία θα κληθεί να «υπερασπιστεί» τα ψέμματά του, ως κοινός συκοφάντης».