«Όποιος έχει τα κότσια να παίξει στην Κατηγορία Τατούλη ας το κάνει… Στηρίζουμε και πάλι τον Πέτρο Τατούλη»

ΣΠΑΡΤΗ. Συνέντευξη με πολλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση παραχώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα με αφορμή το νέο Μουσείο της Σπάρτης. Οι ειδήσεις που προέκυψαν όμως δεν αφορούν μόνο στην υπόθεση του νέου Μουσείου αλλά και στις Περιφερειακές εκλογές Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με όσα είπαν η αντιπεριφεριφερειάρχης και οι συνεργάτες της, περιφερειακοί σύμβουλοι Λακωνίας, τον Ιανουάριο του 2019 θα γίνει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το νέο Μουσείο της Σπάρτης ενώ στις Περιφερειακές εκλογές του Μαϊου 2019 όλοι οι ενεργοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λακωνίας της Παράταξης Τατούλη θα είναι παρόντες. Στηρίζουν τον Πέτρο Τατούλη ακόμα και αυτοί που είναι στελέχη του ΚΙΝΑΛ όπως π.χ. ο Ηλίας Στρατηγάκος και ο Χαράλαμπος Σκούρος. Ομοίως και στελέχη της Ν.Δ.

Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για την Μελέτη του Μουσείου

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τη Λακωνία και τη Σπάρτη» ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα. «Εγκρίθηκαν τα Τεύχη Δημοπράτησης για την Μελέτη του Νέου Μουσείου Σπάρτης στην Οικονομική Επιτροπή και πλέον το Μουσείο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης από την στιγμή που θα ολοκληρωθεί η μελέτη. Γύρω στα τέλη Ιανουαρίου και αφού υπάρξουν οι σχετικές εγκρίσεις θα γίνει η υποβολή των προτάσεων για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό».
«Είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι» ανέφερε. «Θέλω να ευχαριστήσω την γ.γ. του ΥΠΠΟ κ. Βλαζάκη και τους συνεργάτες της, την Προϊσταμένη της ΕΦΑΛΑΚ και τα στελέχη της Υπηρεσίας καθώς και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας» και κατέληξε ως εξής: «Με μια καλή μελέτη στα χέρια θα κατορθώσουμε να αξιοποιήσουμε την πρόθεση ιδιωτών να συμμετέχουν στο έργο. Δεν κάνουμε κάτι παραπάνω από το αυτονόητο. Κάνουμε κάτι που δεν είχε γίνει χρόνια».

Η κ. Τζανετέα αναφερόμενη στις αντιθέσεις του Σωματείου Φίλων του νέου Μουσείου που «βλέπει» το Μουσείο να γίνεται μετά από 10 χρόνια, ανέφερε ότι η κριτική, είτε καλόπιστη είτε κακόπιστη, συμβάλει στο καλό αποτέλεσμα. «Δεν υπάρχει λόγος να διακοπεί η Προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού» ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης και δεν θέλησε να κάνει άλλο σχόλιο για τις ενστάσεις του Σωματείου Φίλων του νέου Μουσείου.

Στελέχη του ΚΙΝΑΛ και της Ν.Δ. στηρίζουν Τατούλη

Απαντώντας σε ερώτηση του notospress.gr σχετικά με τη στάση των περιφερειακών συμβούλων της Παράταξης Τατούλη στη Λακωνία η κ. Τζανετέα ανέφερε ότι η «σύνθεση του ψηφοδελτίου είναι αυτή που έφερε το συγκεκριμένο έργο». Ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Σκούρος, που ανήκει στο ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «πάντα η σύνθεση της Νέας Πελοποννήσου περιελάμβανε στελέχη από διαφορετικούς χώρους. Αυτό είναι που απέδωσε και το έργο στη Λακωνία. Θα συνεχίσω και την επόμενη 4ετία δίπλα στον Πέτρο Τατούλη γιατί η Παράταξή μας Νέα Πελοπόννησος ενδιαφέρεται πραγματικά για την Πελοπόννησο».

Ο σημερινός πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Ηλίας Στρατηγάκος, και αυτός στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, ανέφερε ότι «το πρόγραμμά μας έχει αποδώσει μεγάλο έργο. Όποιος έχει τα κότσια να παίξει στην Κατηγορία του Πέτρου Τατούλη ας το κάνει. Όταν όμως βλέπω κάποιοι πολιτικοί φορείς να δίνουν χρίσματα το θεωρώ οπισθοδρόμηση... Στην Παράταξή μας είμαστε ένα ιδεολογικό μπουκέτο που αποδίδει σημαντικό έργο. Αν παρουσιαστεί κάτι ανώτερο από αυτό εδώ είμαστε να το συζητήσουμε. Μέχρι στιγμής όμως δεν βλέπω κάποιο δείγμα…»

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μπουκουβάλας, στέλεχος της Ν.Δ. θύμισε ότι από το 2010 στηρίζει την Παράταξη και τον Πέτρο Τατούλη και θα τον ξαναστηρίξει ακόμα και αν ο πολιτικός φορέας στον οποίο ανήκει δεν είναι μαζί του. Σημειώνεται ότι και άλλα στελέχη της παράταξης Τατούλης που ανήκουν σε διάφορους πολιτικούς οργανισμούς και ιδίως στη Ν.Δ. έχουν δηλώσει ότι παραμένουν ακλόνητοι στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη, χωρίς να απεμπολούν τα δικαιώματά τους στα κόμματα που έχουν υπηρετήσει και εκπροσωπήσει ακόμα και στην Περιφέρεια.

Έμπειρος αυτοδιοικητικός σημείωνε στο περιθώριο της συνέντευξης στο Διοικητήριο ότι η Λακωνία δείχνει το δρόμο στα ενεργά στελέχη όλης της Περιφέρειας.

Η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι η συμμετοχή των 3 συμβούλων στη συνέντευξη συνέπεσε λόγω της παρουσίας τους στο Διοικητήριο για διεκπεραίωση άλλων αντικειμένων.