ΣΠΑΡΤΗ. Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει σε όλη την Πελοπόννησο. Στη Λακωνία το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στον Δήμο Σπάρτης όπου οι διαφαινόμενες ή οι υποψηφιότητες που έχουν εξαγγελθεί για τον Δήμο προκαλούν τη διαβούλευση, τον προβληματισμό ακόμα και την περιέργεια.

Δεν μπορεί λοιπόν να περνά απαρατήρητη η, προ ημερών, ταυτόχρονη παρουσία τριών επικεφαλής Παρατάξεων σε ίδιο καφέ της πόλης.
Βαγγέλης Βαλιώτης, Σταύρος Αργειτάκος και Χρήστος Αλεξάκος, ανάμεσα σε έξι συνεργάτες τους σε στιγμιαία συνύπαρξη.

Άραγε αυτό σημαίνει κάτι;

Καταρχήν αποκλείεται ταύτιση απόψεων και θέσεων των τριών. Αυτό είναι κάτι που δεν έγινε, άλλωστε, επί 4 χρόνια, εντός των οργάνων του Δήμου.

Αποκλείεται, πλέον, συνεργασία Βαλιώτη - Αργειτάκου με δεδομένο ότι ο μεν Δήμαρχος έχει «κόψει» αριστερά το τιμόνι της Παράταξής του συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΑΣΑ, ο δε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δηλώνει ότι η κάθοδός του θα είναι απολύτως ανεξάρτητη αφήνοντας στην άκρη τις κομματικές καταβολές.

Αποκλείεται η συνεργασία Αργειτάκου - Αλεξάκου εφόσον ακόμα εκκρεμεί μια αναμέτρησή τους στις δικαστικές αίθουσες με φόντο τις δημοτικές εκλογές του 2014 και την ώρα που ο επικεφαλής της «Ελπίδας» εκφράζει θέσεις και αξιοποιεί δυνάμεις απο τον κεντροδεξιό χώρο.

Συνεπώς, για να είμαστε δίκαιοι, μόνον τυχαία μπορεί να ήταν η συνύπαρξη.

Η Σπάρτη παραμένει μικρή και προβλέψιμη έτσι ώστε η φυσική παρουσία να μην αποτελεί ούτε μήνυμα ούτε καν αυτοδιοικητικό momentum….
Τα πράγματα μάλιστα ίσως γίνουν ακόμα πιο περίπλοκα όταν ξεδιπλωθούν και οι νέες υποψηφιότητες στον Δήμο. Υπάρχει μια πρωτοφανής πλειοδοσία που ενθαρρύνεται από την απλή αναλογική αλλά και την υστέρηση του Δήμου Σπάρτης.

Οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση γίνονται υπο νέο Νόμο. Οι ζυμώσεις και οι μετατοπίσεις είναι αναμενόμενες.

Αυτό που φαίνεται ότι θα ξεδιαλύνει τελικά τα πράγματα είναι η αναμέτρηση του νέου με το παρωχημένο, κάτι που αποτελεί όχι μόνο βασικό ζητούμενο για τους πολίτες αλλά και πρόκριμα για τα Προεδρικά γραφεία είτε σε Εθνικό, είτε σε Περιφερειακό είτε ακόμα και σε Δημοτικό επίπεδο.
Σε συνδυασμό μάλιστα με την ικανότητα κάθε υποψήφιου και κάθε ψηφοδελτίου θα είναι ο καταλύτης και στις αποφάσεις αλλά και στα αποτελέσματα.