Από το πρακτικό 2/15-01-2019 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σπάρτης

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης σήμερα, ημέρα Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019, συνεδρίασε έκτακτα, μετά την πληροφορία του θανάτου του Σαράντου Καργάκου, Επίτιμου Δημότη Δήμου Σπάρτης.

Υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα, ένας πνευματικός άνθρωπος με άρτια επιστημονική κατάρτιση, ταλαντούχος συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής, που με το έργο του «Ιστορία της Αρχαίας Σπάρτης» απέδειξε έμπρακτα την αγάπη του για τον τόπο του, συμβάλλοντας στη γνώση της αληθινής ιστορίας της Αρχαίας Σπάρτης και στην προβολή της πόλης σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, σε ένδειξη πένθους και ελαχίστου φόρου τιμής, για την απώλεια του Λάκωνα ιστορικού και φιλολόγου Σαράντου Καργάκου, που σφράγισε την πνευματική ζωή του τόπου μας και άφησε σε όλους εμάς μια μεγάλη παρακαταθήκη, ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος, ως ακολούθως:
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

1. Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντος.

2. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.

3. Να παραστεί ο Δήμαρχος στην τελετή της κηδείας του.

4. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.

5. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου και να δημοσιευθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης μας.


Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε το πρακτικό αυτό, υπογράφεται ως κατωτέρω :

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Σπυρίδων Μοιράγιας ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Καρμοίρης Ιωάννης (Αντιπρόεδρος Δ.Σ.), Γρηγόρη Δήμητρα (Γραμματέας Δ.Σ.), Αλεξάκος Χρήστος, Αποστολάκος Δημήτριος, Αργειτάκος Σταύρος, Αργυρόπουλος Παναγιώτης, Αργυρόπουλος Σταύρος, Βελισσάρης Σάββας, Βλάχος Γεώργιος, Βλάχος Νικήτας, Βλήτας Νικόλαος, Βουνάσης Αλέξανδρος, Γαλανοπούλου Γεωργία, Δούνιας Νικόλαος, Κανακάκος Χρήστος, Κανελλόπουλος Γεώργιος, Καπετανάκης Σαράντος, Κοκκορός Ευστράτιος, Κονίδης Γεώργιος, Κοντάκος Ηλίας, Κουμουνδούρος Παναγιώτης, Λεβεντάκης Δημήτριος, Μακρυσοπούλου Χριστίνα, Μαντζουράνης Ιωάννης, Μπουγάδης Χρήστος, Νικολακάκης Ευάγγελος, Πατσιλίβας Θεμιστοκλής, Πλειώτας Χρίστος, Ρήγας Παναγιώτης, Σκρουμπέλος Βασίλειος, Σμυρνιός Ευστράτιος, Σταθόπουλος Ιωάννης, Στρίφας Κυριάκος, Τζωρτζάκης Μάριος, Τσαγκαρούλης Θεόδωρος, Τσέγκος Κων/νος, Φέικου Αικατερίνη, Φλώρος Νικόλαος»