ΣΠΑΡΤΗ. Ο γνωστός συμπολίτης Σωτήρης Π. Ροινός, συνδικαλιστής αυτοκινητιστής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Λακωνίας κατέρχεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Σπάρτης. Με εγνωσμένη εμπειρία και ενεργό συμμετοχή στα κοινά επέλεξε την συνεργασία με τονΣυνυασμό του Πέτρου Δούκα. Για μια καλύτερη εικόνα ο Σωτήρης Ροινός επισημαίνει:
«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σπάρτη. Είμαι 52 ετών πατέρας δύο παιδιών.
Επαγγελματικά δραστηριοποιούμαι ως εκμεταλλευτής και οδηγός ταξί. Επίσης είμαι ιδρυτής, διαχειριστής και εταίρος μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται στη μεταφορά μαθητών. Επιπλέον είμαι εταίρος σε μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών τουριστικού γραφείου μέσω διαδικτύου.
Είμαι απόφοιτος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και του Προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό».
Ασχολούμαι με το συνδικαλιστικό κίνημα των Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων τα τελευταία 28 χρόνια.
Έχω διατελέσει πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Σπάρτης (2008-2014), πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ταξί Πελοποννήσου (2008-2012) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί (2008-2014).
Την τρέχουσα περίοδο είμαι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Λακωνίας (2014 -), γενικός γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ταξί Πελοποννήσου (2017-), μέλος της Συνέλευσης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) (2011-).
Το Δεκέμβριο του 2017 εκλέχτηκα μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Λακωνίας και είμαι Υπεύθυνος του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) και εξυπηρέτησης επιχειρήσεων.
Επίσης, είμαι ιδρυτικό μέλος, και από το Μάρτιο του 2018 γενικός γραμματέας του Σωματείου «Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης», Οργάνωσης Φορέων και Πολιτών που με τη στοχευμένη διεκδικητική δράση μας συμβάλαμε καθοριστικά στην αφύπνιση της Πολιτείας για την έναρξη ουσιαστικών διαδικασιών ώστε η Σπάρτη να αποκτήσει κάποτε ένα Μουσείο αντάξιο του Ονόματος, της Ιστορίας της και του Πολιτισμού που εκπέμπει!
Τακτικά αρθρογραφώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ενημερωτικά μέσα για θέματα που άπτονται της δημόσιας ζωής της Σπάρτης και της Λακωνίας και ειδικότερα για θέματα ποιότητας ζωής.
Μετά από 28 χρόνια ενασχόλησης με το συνδικαλιστικό κίνημα, αποφάσισα να ασχοληθώ και να συμβάλλω και από ένα άλλο, ίσως το σημαντικότερο μετερίζι προσφοράς στο συμπολίτη σου, αυτό της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σπάρτης στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 με το Συνδυασμό «Σπάρτη Δήμος που μας αξίΖει» με επικεφαλής τον Πέτρο Δούκα. Είμαι πεπεισμένος ότι η Σπάρτη και τα Χωριά της με επικεφαλής-πρώτο πολίτη της Δήμαρχο τον Πέτρο Δούκα θα υπερβεί όλα αυτά τα εμπόδια, τις εμμονές, τις αγκυλώσεις που χρόνια τώρα την κρατούν στάσιμη, και θα καταστεί ο «Δήμος που μας ΑξίΖει». Οι εξαιρετικές σπουδές στους τομείς οικονομίας και διοίκησης, οι ηγετικές ικανότητες και η επαγγελματική εμπειρία με τη διοίκηση κορυφαίων εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η πολιτική εμπειρία στην κεντρική πολιτική σκηνή, η εξαιρετική αγάπη για τη Σπάρτη και η άδολη επιθυμία προσφοράς σ’ αυτήν ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά που με έκαναν να συνταχθώ με την προσπάθεια του Πέτρου Δούκα και των άλλων άξιων συμπολιτών που συμμετέχουν στο Συνδυασμό «Σπάρτη Δήμος που μας αξίΖει»!»

Σωτήρης Ροινός
Στοιχεία Επικοινωνίας:
Tel: +30 27312 00250
Mob: +30 6937 134229
Email: sroinos@gmail.com
Facebook: Σωτήρης Ροϊνός