ΣΠΑΡΤΗ. Στην κατάμεστη αίθουσα της Βιβλιοθήκης της πόλης μας παρουσίασαν οι μαθητές και οι καθηγητές του ΕΠΑΛ τις δράσεις τους για τη χρονιά που μας πέρασε. Το μεγαλύτερο χειροκρότημα κέρδισε η παράσταση «Το ηλιακό μας σύστημα». Το θεατρικό κείμενο που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» ήταν πραγματικά ευφυές. Μέσα από έναν πολύ έξυπνο τρόπο το κοινό είχε την ευκαιρία ουσιαστικά να μάθει για το ηλιακό μας σύστημα, για την κίνηση των πλανητών, τους δορυφόρους τους, την απόστασή τους από τον μοναδικό Ήλιο. Όγκος και πυκνότητά παρουσιάστηκαν μέσα από παραλληλισμούς συμπεριφορών, το είδος ατμόσφαιρας που τους περιβάλλει από ενδυματολογικές παρεμβάσεις και φυσικά το μαγνητικό πεδίο του Γανυμήδη, πάνω από το βόρειο και το νότιο πόλο, που έκανε το κοινό να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα.

Οι ηθοποιοί – πλανήτες διαδέχονταν ο ένας τον άλλον στη σκηνή με μουσικές γέφυρες διατηρώντας καθ’ όλη τη διάρκεια την προσοχή του κοινού. Σας θυμίζουμε ότι αυτή η παράσταση του ΕΠΑΛ Σπάρτης απέσπασε τρία βραβεία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Θεάτρου κερδίζοντας σχολεία με καλλιτεχνική κατεύθυνση. Το εξαιρετικό κείμενο του Παναγιώτη Κουντούρη με τους επίσης εξαιρετικούς διαλόγους της Κατερίνας Κεφαλοπούλου, τα κουστούμια και η σκηνοθεσία της Αναστασίας Καζακλή, με την συνδρομή του Γιάννη Νάνου, της Παναγιώτας Καράντζαλη – Παπασταθάκη και του Παναγιώτη Κουμάνταρου κέρδισαν το μεγαλύτερο χειροκρότημα τόσο στον διαγωνισμό όσο και στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης της Σπάρτης.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε έρευνα των μαθητών και ενημέρωση σχετικά με την ακτινοβολία των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και παρουσιάστηκε το ηλεκτρονικό περιοδικό της δημοσιογραφικής ομάδας του σχολείου. Η βραδιά έκλεισε με τη μουσικοθεατρική παράσταση “Σαραβαλάκι αγάπη μου…” που ξεσήκωσε για άλλη μια φορά το κοινό που βρέθηκε εκεί για να απολαύσει τη δουλειά του ΕΠΑΛ της Σπάρτης.