Γράφει η Χρυσάνθη Κοτσάφτη

ΣΠΑΡΤΗ. Πριν λίγους μήνες ξεκίνησε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός θεατρικού εργαστηρίου ενηλίκων στο Παλαιό Μεταξουργείο Σπάρτης. Μια προσπάθεια δημιουργίας και παιχνιδιού θεατρικού. Ο στόχος ήταν και είναι η εξερεύνηση των αισθήσεων μέσα από τα εργαλεία που διαθέτει το ανθρώπινο σώμα, η διεύρυνση της προσωπικότητας και η αυτοπεποίθηση.

Αυτούς τους λίγους μήνες της λειτουργίας της «Σκηνής Μεταξουργείο» έχουμε καταφέρει όσοι συμμετέχουμε να ανακαλύψουμε πολλά ο καθένας σε προσωπικό επίπεδο αλλά και ο ένας για τον άλλον. Συνεχίζουμε με χαρά και τον Ιούλιο και περιμένουμε τα νέα μέλη του εργαστηρίου να μεγαλώσουν το παιχνίδι μας αλλά και τη γνώση.

Το εργαστήρι θεάτρου ενηλίκων του Παλαιού Μεταξουργείου θα συνεχίσει τη λειτουργία του αυτή την Τετάρτη και όλες τις Τετάρτες του Ιουλίου. Για όσους και όσες θέλουν να γνωρίσουν, να εξερευνήσουν και να παίξουν χρησιμοποιώντας τεχνικές αυτοσχεδιασμού οι πόρτες του εργαστηρίου ανοίγουν στις 9.00 το βράδυ.

Παλαιό Μεταξουργείο – Activate Now

Ο χώρος που στεγάζεται το εργαστήριο, το Παλιό Μεταξουργείο, βρίσκεται στην οδό Κ. Παλαιολόγου 29-31 στη Σπάρτη. Είναι ένας μοναδικός χώρος που ήταν η τελευταία από τις φάμπρικες καλλιέργειας μεταξοσκώληκα στην πόλη της Σπάρτης. Από το Δεκέμβρη του 2014 το παλιό Μεταξουργείο έχει ξεκινήσει και πάλι την παραγωγή. Αν κάποτε εκεί ο μεταξοσκώληκας γινόταν μετάξι σήμερα, στον ίδιο χώρο, εκκολάπτονται ταλέντα, δεξιότητες και τέχνες.

Η ομάδα “Activate Now//Ενεργοποίηση Τώρα” στα πλαίσια της συνεργατικής οικονομίας της αυτονομίας, της δια βίου μάθησης και απέναντι στις ολοένα αυξανόμενες κοινωνικοπολιτιστικές ανάγκες πραγματοποιεί στους χώρους του Μεταξουργείου σειρά δράσεων, εκθέσεων, εργαστηρίων.