ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Η Καλαμάτα είναι πλέον μια πόλη απαιτήσεων. Ο δήμαρχός της είναι υποχρεωμένος καθημερινά να δίνει μικρές και μεγάλες μάχες με τον πήχη ψηλά. Όσο πιο «ψημένος μαχητής» είναι ο αυτοδιοικητικός τόσο πιο αποτελεσματικός. Προφανώς αυτό ήταν ένα από τα κριτήρια που οι δημότες ανέδειξαν για δήμαρχό τους τον Θανάση Βασιλόπουλο.

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 1970 στην Καλαμάτα. Από το 1992 μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον κλάδο των εισαγωγών και της εμπορίας ειδών αυτοκινήτου. Το 2010 οι συμπολίτες του τον εξέλεξαν Δημοτικό Σύμβουλο στο Δήμο Καλαμάτας. Εκείνη ήταν η χρονιά που ξεκίνησε η καριέρα του στην Αυτοδιοίκηση.

Έκτοτε έχει υπηρετήσει το Δήμο της Καλαμάτας ως Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Αμαξοστασίου Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και Αγροτικής Ανάπτυξης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Αναπληρωτής Δημάρχου, Πολιτικός Προϊστάμενος Τμήματος Κυκλοφοριακού και Συγκοινωνιακού. Επίσης είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων του Νομού Μεσσηνίας. Ο κύριος Βασιλόπουλος πήρε το χρίσμα από τον Παναγιώτη Νίκα για να διεκδικήσει το Δήμο Καλαμάτας.

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος εκλέχτηκε στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 Δήμαρχος Καλαμάτας αφού επικράτησε με 50,52 % έναντι του 49,48% του Βασίλη Κοσμόπουλου.