Σάββατο ώρα 20:00 στο Κτήμα Νερόμυλος

ΣΠΑΡΤΗ. Mε καλή διάθεση, στον ιδανικό χώρο, με κέφι και συναλληλία ο κόσμος κατευθύνεται σήμερα στο Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια πόλη». Στις 20:00 το βράδυ στο Κτήμα Νερόμυλος στις Αμύκλες γίνεται ο αγιασμός και αμέσως μετά ξεκινά το πρόγραμμα με σύντομες ομιλίες για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, για την αναβίωση της Βαμβακούς και για το Φεστιβάλ. Στη συνέχεια 60 χορευτές από την Σπάρτη φέρνουν κοντά μας με συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας την παράδοση της Μακεδονίας, της Θράκης και των Κυκλάδων. Τέλος η βραδιά κλείνει με μια γαστρονομική περιήγηση στον Μέλανα Ζωμό, στο παραδοσιακό Παστό και στην αυθεντική Μπουζοπούλα συνοδεία λακωνικού οίνου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Την διοργάνωση έχει ο νεοσύστατος Σύνδεσμος Σπαρτιατών.
Την φθινοπωρινή εκδήλωση του Φεστιβάλ στηρίζει το Επιμελητήριο Λακωνίας, η Αναπτυξιακή Εταιρεία «Πάρνων», ο Δήμος Μονεμβάσιας και ο Δήμος Ευρώτα.
Συμμετέχουν ο διευθυντής της "Πάρνων" α.ε. Μαρίνης Μπερέτσος, ο εκπρόσωπος του Vamvakou Revival Χάρης Βασιλάκος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σπαρτιατών Ηλίας Μπόνος, ο εκδότης Γιώργος Δημακόγιαννης, η δημοσιογράφος Χρυσάνθη Κοτσάφτη, η δρ. Φιλοσοφικής Μεταξία Παπαποστόλου. Επίσης ο Όμιλος Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών κι Εθίμων «Η Πυρρίχη», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινόραχης «Ο Πάρνων» και ο Πολιτιστικός, Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Σπάρτης «Χοροδρόμοι». Εμφανίζεται 5μελής Παραδοσιακή ορχήστρα. Συντονίζει η Γαρυφαλιά Γεωργακοπούλου, Συνεργάζεται η Νικολέτα Κουκούτση.
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το Κέντρο Φρέσκου Χοιρνού Κρεάτος «Τσικάκης – Γιαννόπουλος» α.ε. και το Κτήμα Νερόμυλος.
Επίσης στηρίζουν οι Αμπελώνες Γιαννόπουλου, η εταιρεία Sofos tecnologies, η εταιρεία Κανελλάκης Ηλίας Χωματουργικές Εργασίες, η εταιρεία Κοντογιάννος Silk, o Συνεταιρισμός Αμυκλών «Λακωνία», τα Φυτώρια «Κωνσταντίνος Χιώτης», η Κρυσταλλοδυναμική «Μπατσάκης», η Φάρμα «Σκαφιδά», η Βιομηχανία Ξύλου «Συναδινός» και η επιχείρηση εστίασης Yayas Kitchen.
Υποστηρίζουν ακόμα οι εταιρείες και επιχειρήσεις Βεκράκος Εξοπλισμοί, Φλώρος Αλλαντικά – Τυροκομικά, Νόησις Κέντρο Ειδικών Θεραπειών, Lithos – N. Παπδάκος, Μoose Language Schools και Αρτονιστιμιές Μάζη.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η τηλεόραση «Μεσόγειος», το ραδιόφωνο «Πολιτεία», η ιστοσελίδα Νοtospress.gr και το ραδιόφωνο Notos 94.9.