ΑΡΚΑΔΙΑ. Το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας πραγματοποιεί εξόρμηση στην ομορφότερη ακρογιαλιά του Μυρτώου Πελάγους. Στον ειδυλλιακό απάνεμο όρμο του Φωκιανού Αρκαδίας. Ο Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας σας ενημερώνει σχετικά με την εξόρμηση.

«Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το Φωκιανό και ακολουθώντας παλιό μονοπάτι θα κατευθυνθεί προς τα Πούλιθρα και το γραφικό εκκλησάκι του Αη Γιώργη. Η κυκλική πεζοπορία θα ολοκληρωθεί στο Φωκιανό αφού περπατήσουμε το παλιό καλντερίμι που ενώνει τα χωριά Πούλιθρα-Πηγάδι-Πελετά.

Στην καταπληκτική αυτή διαδρομή μας εντυπωσιάζουν:
• Η θέα της μαγευτικής παραλίας του Φωκιανού καθώς και τα γαλαζοπράσινα νερά μαζί με τα μεγάλα και ολόλευκα βότσαλα της.
• Τα αρώματα από ασφάκα και άγρια ρίγανη, οι θυμαριές και τα φασκόμηλα που θα συναντήσουμε.
• Τα Πούλιθρα, ένα λιλιπούτειο γραφικό παραθαλάσσιο χωριουδάκι με εντυπωσιακά αρχοντικά πλάϊ σε ασβεστωμένα σπιτάκια με ανθισμένες αυλές.
• Τα Πελετά, το κεφαλοχώρι της νότιας Κυνουρίας με τα λιθόκτιστα παραδοσιακά σπίτια.»

Μετά την πορεία, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν στα υπέροχα κρυστάλλινα νερά του πανέμορφου κόλπου αλλά και να απολαύσουν τον καφέ ή το φαγητό τους.

Ώρες πορείας: 6-7
Βαθμός δυσκολίας: 2

- Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30, στο τηλέφωνο 27210-97733 & 27211-10437.

- Αναχώρηση από το Σύλλογο το Σάββατο 28/09/19 στις 3:00μ.μ και επιστροφή την Κυριακή το απόγευμα/βράδυ.

Συντονιστής: Κακλίδης Κώστας (6976830694)