Δημοπρατήθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας το έργο : «Διαμόρφωση Χώρου Πολυπολιτισμικού Κέντρου - Σταματάκειο» με προϋπολογισμό 400.000,00 ευρώ.

Η μελέτη αφορά σε αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις στην αίθουσα «Σταματάκειο», που βρίσκεται σε κτίριο πλησίον της κεντρικής πλατείας της πόλης, οι οποίες αποσκοπούν στη μετατροπή της αίθουσας σε Χώρο Πολυπολιτισμικού Κέντρου στη Σπάρτη. Με την περάτωση των εργασιών η αίθουσα ΄΄Σταματάκειο’’ θα ένα κατάλληλη για τη διενέργεια συνεδρίων, σεμιναρίων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, προβολών μορφωτικών θεμάτων και παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα μεταβλητής διάταξης των επί μέρους αρχιτεκτονικών στοιχείων, προς τη χρήση της ως χώρου περιοδικών εκθέσεων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα επισήμανε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας υλοποίει ένα σημαντικό πολιτιστικό πολυχώρο που έλειπε από την πόλη της Σπάρτης κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο της δωρήτριας της αίθουσας κ. Αικατερίνης Γεωργακοπούλου - Witt την οποία και ευχαριστεί για μια ακόμη φορά για την μεγάλη προσφορά της στην πόλη μας και στην Λακωνία. Επιπροσθέτως ο κ. Π. Τατούλης τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει προτεραιότητα σε έργα πολιτισμού και ανάδειξης του πολιτισμικού και τουριστικού αποθέματος της Λακωνίας και ευελπιστεί ότι η προσφορά της κ. Γεωργακοπούλου θα βρει μιμητές προκειμένου με την κοινή προσπάθεια όλων των φορέων να προσδώσουμε στην Λακωνία και στην Σπάρτη την θέση που τους αξίζει και αρμόζει στην μακραίωνη ιστορία τους.