ΣΠΑΡΤΗ. Παρουσίαση εφ όλης της ύλης για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ θα πραγματοποιηθεί από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις αρχές του Δεκέμβρη. Το notospress.gr μίλησε με τον δήμαρχο Σπάρτη, κύριο Πέτρο Δούκα για αυτή τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 17:00 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αλλά και για την συνάντηση που είχε μαζί με την αντιπροσωπεία του Δήμου Σπάρτης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Προκόπη Παυλόπουλο.

Για την συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του Δήμου Σπάρτης με τον κύριο Παυλόπουλο, ο κύριος Δούκας είπε: «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν εξαιρετικά φιλόξενος. Μάλιστα δήλωσε την πρόθεσή του να θέσει υπό την αιγίδα του κάποιες από τις εκδηλώσεις που θα κάνει ο Δήμος Σπάρτης για τα 2500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών». Σύμφωνα με τον κύριο Δούκα η βαθιά γνώση της σπαρτιατικής ιστορίας του κυρίου Παυλόπουλου εντυπωσίασε την Σπαρτιατική αντιπροσωπία. «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να βοηθήσει αυξηθεί η εμβέλεια του Βυζαντινού Κέντρου του Μυστρά και να γίνει παγκοσμίου κύρους οργανισμός, συνέχισε ο κύριος Δούκας. Μάλιστα στις αρχές του έτους θα τον προσκαλέσουμε να επισκεφτεί την Σπάρτη και την γύρω περιοχή».

Ακολουθεί ενημερωτικό δελτίο του Δήμου Σπάρτης για όλες τις δράσεις και ενέργειες που έγιναν αλλά και θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα:

«1. Tην Παρασκευή 15/11/2019 o Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και η Δημοτική Αρχή της Σπάρτης, συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε αυτήν την εξαιρετική συνάντηση ο Πρόεδρος, για άλλη μια φορά, εντυπωσίασε με τη βαθειά γνώση της ιστορίας μας! Σημειώνουμε ότι:

α. δέχθηκε να θέσει υπό την Αιγίδα της Προεδρίας, πολλές από τις εκδηλώσεις μας για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών,

β. θα μας επισκεφθεί στις αρχές του νέου έτους, και

γ. είναι ένθερμος υποστηρικτής της δημιουργίας στο Μυστρά, Κέντρου Βυζαντινών Σπουδών παγκόσμιας εμβέλειας! Τον Ευχαριστούμε Θερμά!!

2. Επίσης, την Παρασκευή 15/11/2019, έντονη ήταν η παρουσία της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας την, στο εξαιρετικά παραγωγικό γεύμα εργασίας που παρέθεσε στην Αθηναϊκή Λέσχη, το ICC - International Chamber of Commerce Ελλάδας (του οποίου Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας), προς τιμήν του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος μας ενημέρωσε για όλες τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου του και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει κυριολεκτικά έναν προς ένα τους καλεσμένους! Το παρόν έδωσαν οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Τουρισμού κ. Λούλης, Περιβάλλοντος κ. Αραβώσης και Συντονισμού Ανακύκλωσης Αποβλήτων, κ. Γραφάκος, καθώς και πάνω από 90 επιφανείς επιχειρηματίες, όπως οι εφοπλιστές Γιώργος Προκοπίου, Βασίλης Μανιός, Ανδρέας Τσαβλίρης, και πολλοί άλλοι!

3. Το Σάββατο 16/11/2019 υποδεχθήκαμε τον 5ο «Αυθεντικό Φειδιππίδειο υπερμαραθώνειο» Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα =490χλμ, διοργανωμένο από τους «Αθηναίους Δρομείς»! Εύγε τους!

4. Την Κυριακή 17/11/2019 η Σπάρτη υποδέχθηκε για πρώτη φορά αγώνα (και μάλιστα ιδιαίτερα συναρπαστικό) του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος ΜΧ/ΜότοΚρος!

5. Για το 2020 ετοιμάζουμε με την διεθνούς εμβέλειας οργάνωση «Spartan Race» έναν υπερ-Μαραθώνιο, Θερμοπύλες - Σπάρτη (The Return of The Spartans για τους οργανωτές) και/ή τον Σπάρτη - Θερμοπύλες, ενώ

6. Στις 22/12/2019 θα φιλοξενήσουμε τον Καστόρειο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Ταϋγέτου!

7. Στις αρχές Δεκεμβρίου (5-8/12/2019), θα φιλοξενήσουμε τους Πανελλήνιους Αγώνες Πυγμαχίας!

8. Ολοκληρώνεται μεθαύριο η ασφαλτόστρωση από τις αρχές της Γυθείου μέχρι το Διοικητήριο! Θα ακολουθήσουν και οι διαγραμμίσεις.

9. Οι παρακάτω διεθνούς κύρους και εμβέλειας προσωπικότητες, αποδέχθηκαν την πρότασή μας να συμμετέχουν στη Τιμητική Οργανωτική και Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Εκδηλώσεις μας για τα 2500 από τη φοβερή Μάχη των Θερμοπυλών!

Είναι σπουδαίες προσωπικότητες που αγαπάνε τη Σπάρτη, συμμερίζονται την περηφάνειά μας και δέχθηκαν (εθελοντικά), να αγκαλιάσουν τις προσπάθειές μας και να μας συνδράμουν με το παγκόσμιο κύρος τους, τις γνώσεις τους και τις διεθνείς σχέσεις και δικτύωσή τους στην διοργάνωση εκδηλώσεων πραγματικά αντάξιων της Σπάρτης, του Λεωνίδα και των 300!

1• Aziz Syriani, Chairman, The Olayan Group

2• George, The Earl (Κόμης) of St. Andrews, διάδοχος του Δούκα του Κεντ και ανιψιός της Βασίλισσας Ελισσάβετ

3• Shaukat Aziz, fm. Prime Minister of Pakistan (και θεωρούμενος μεταμορφωτής της οικονομίας της)

4• Πρίγκηπας Νικόλαος (Prince Nikolaos of Greece & Denmark)

5• Spyro Capralos, Chairman, The Hellenic Olympic Committee

6• Deborah Wince Smith, President & CEO USA Council on Competitiveness

7• Paul Cartledge, Academic and Professor of Ancient History at Cambridge University,

8• Bettany Hughes, Ιστορικός, Συγγραφέας, δημιουργός ιστορικών ντοκιμαντέρ

9• Chrysanthi Gallou, Professor of Archaeology at Nottingham University

10• George Sakellaris, Chairman of AMERESCO -listed on NYSE = the New York Stock Exchange

11• Tawfic Khoury, Executive Vice-Chairman, CCC - The Consolidated Contractors Company of the Middle East.

10. Η συνεργασία του Δήμου μας με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Υπουργείο Πολιτισμού βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και προχωράμε στις ενέργειες που απαιτούνται για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης, για την αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης! Η εκταμίευση της δωρεάς, θα έχει εξαιρετικά θετικές επιπτώσεις τόσο ως προς την αύξηση των επισκεπτών του μουσείου και την αύξηση της απασχόλησης με τα τεχνικά έργα αναβάθμισης, όσο και ευρύτερα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της Σπάρτης.

11. Με Νόμο κυρώθηκε στις 14/11/2019 η τροποποίηση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου, για την υλοποίηση έργων υποδομών, εξοπλισμού και εκπαίδευσης που εντάσσονται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη κατασκευή του Νέου Νοσοκομείου Σπάρτης!

12. Ο Δήμος Σπάρτης και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προσκαλούν τους συμπολίτες μας σε μία πρώτη παρουσίαση για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ, το οποίο σχεδιάζεται, θα κατασκευαστεί και θα εξοπλιστεί πλήρως με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η δωρεά για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης «Πρωτοβουλίας για την Υγεία», που χρηματοδοτείται αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ, και αφορά στην ανέγερση νέων υποδομών, την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού και την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με στόχο την ενίσχυση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας σε όλη τη χώρα.

Η παρουσίαση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 17:00 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!»