ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας την προσεχή Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, θα πραγματοποιήσει ανάβαση στο νοτιοδυτικό τμήμα της οροσειράς του Ταΰγετου και συγκεκριμένα στον Σαγιά (1.214μ.) ή, αλλιώς «Βουνό της Μάνης», που κατέρχεται προς το Ταίναρο.

Ο Σαγιάς λόγω της ασβεστολιθικής του σύστασης είναι ξερό βουνό, καθώς τα ύδατα των βροχών μέσω καρστικών υπόγειων σχηματισμών καταλήγουν αόρατα στη θάλασσα.

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό με μοναδική και εξαιρετική θέα προς τον Λακωνικό και τον Μεσσηνιακό κόλπο, ενώ τα μανιάτικα χωριά δεξιά και αριστερά έχουν διαφορετική εμφάνιση από ψηλά. Φτάνοντας στον Προφήτη Ηλία θα βρεθούμε σ' ένα από τα ωραιότερα μπαλκόνια της Πελοποννήσου. "Από εκεί, αν είμαστε τυχεροί και έχουμε πολύ καθαρή ατμόσφαιρα, θα μπορέσουμε να δούμε τα βουνά της Κρήτης!" αναφέρουν τα μέλη του ΕΟΣΚ

Βαθμός Δυσκολίας: 3 (δύσβατη διαδρομή εκτός μονοπατιού, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
Ώρες Πορείας: 8 +/-
ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί νερό γιατί στη διαδρομή δεν υπάρχει τροφοδοσία νερού.

Πληροφορίες / Δηλώσεις Συμμετοχής
- Για δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν έγκρισης του Συντονιστή της ανάβασης, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30, στο τηλέφωνο 27210-97733 & 27211-10437.
- Ώρα αναχώρησης από το Σύλλογο στις 6:30 το πρωί της Κυριακής 8/12/19.

Συντονιστής Ορειβατικής Ομάδας
Στεφανούρης Γιώργος, τηλ.: 6937328781