ΣΠΑΡΤΗ. Xωρίς ιδιαίτερα προβλήματα επέστρεψαν στη βάση τους οι δύο νεαροί Βέλγοι ορειβάτες που χθες το πρωί έχασαν την διαδρομή στην θέση «Πόρτες» του Ταϋγέτου.
Όλα άρχισαν όταν οι δύο νεαροί ορειβάτες, ενθουσιώδεις και σίγουροι, μετέβησαν με ταξί, πρωί της Δευτέρας 3/2/20 στη θέση Μαγγανιάρης. Απ’ εκεί άρχισαν την ανάβαση για Καταφύγιο ΕΟΣ Σπάρτης με προορισμό την κορυφή του Προφήτη Ηλία και από κεί την κάθοδό τους στην Καρδαμύλη.
Ο καιρός ήταν καλός, με ηλιοφάνεια, ωστόσο η χαμηλή θερμοκρασία και οι άνεμοι φαίνεται ότι έκαμψαν τους δύο Βέλγους. Στην θέση "Πόρτες" έχασαν την διαδρομή (λόγω πυκνού στρώματος χιονιού). Στην προσπάθειά τους έπεσαν σε παγωμένο χιόνι και αφού περιπλανήθηκαν κάλεσαν τον Αριθμό 112. Αμέσως από το το Κέντρο του 112 ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης και με πλήρωμα 7 ανδρών και την υποστήριξη μελών της ΕΟΔ κατευθύνθηκαν στο σημείο εγκλωβισμού των δύο Βέλγων. Σύντομα τους εντόπισαν και αφού διαπίστωσαν ότι είναι καλά στην υγεία τους συνόδευσαν αυτούς πίσω στην βάση τους, στη Σπάρτη.
Ο Ταϋγετος έδειξε για μια ακόμα φορά ότι τον χειμώνα, χωρίς έμπειρο οδηγό είναι ρίσκο να τον «δοκιμάζεις». Επίσης αποδείχθηκε ότι ο αριθμός 112 «σώζει» ζωές.