ΣΠΑΡΤΗ. Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY), το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο. Το 2020, υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα της Σλοβενίας. Το μήνυμα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου με τίτλο «Πείνα για λέξεις» υπογράφει ο Σλοβένος πανεπιστημιακός και λογοτέχνης Πέτερ Σβέτινα (γ. 1970).
To notospress.gr ζήτησε αυτή την ημέρα να απευθυνθεί στα παιδιά o Nίκος Καρμοίρης, συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Ο Νίκος Ι. Καρμοίρης γεννήθηκε στη Σπάρτη στις 30-7-1989. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στο Π.Μ.Σ. «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία: Νέες θεωρήσεις και προοπτικές» στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Γράφει στίχους, μουσική και πεζό λόγο. Από τις εκδόσεις Πνοή εκδόθηκε το πρώτο του Παραμύθι «Ο Γίγαντας» που έγινε αμέσως ο φίλος χιλιάδων παιδιών της μικρής αλλά και της μεγάλης του πατρίδας.

Σήμερα ο Νίκος Καρμοίρης απευθύνεται στους μικρούς του φίλους αλλά κυρίως στους μεγαλύτερους.
Παρακαλούμε πολύ, τηρώντας όσα πρέπει στη χρήση του διαδικτύου να φέρεται κοντά στις οθόνες σας και τους μικρούς της παρέας σας. Όλα τα άλλα αφήστε τα στον Νίκο.