ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στο άρθρο του που δημοσιεύεται στο notospress.gr o Δημήτριος Μιχαηλίδης* καταγγέλλει υπουργούς και στην ουσία εμμέσως εγκαλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό για περίεργες επιλεκτικές χαριστικές πελατειακές «αποζημιώσεις». Συγκεκριμένα αναφέρει:

« … Δυστυχώς καταγράφονται και κάποιες περίεργες επιλεκτικές χαριστικές πελατειακές «αποζημιώσεις», όπως παραδείγματος χάριν για τους θερμοκηπιάδες μόνο της ΠΕ Χανίων (ούτε σε όλη την περιφέρεια Κρήτης, ούτε σε όλη την Ελλάδα. ΜΟΝΟ των Χανίων …). Στο ΦΕΚ Β 1227/15-4-2020, η Απόφαση Αριθμ. 80/102990 «Χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παραγωγής γεωργικών προϊόντων και ειδικότερα στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής Θερμοκηπίων στην ΠΕ Χανίων και λεπτομέρειες εφαρμογής, στα πλαίσια εφαρμογής του Καν. (ΕΕ) αριθ. 1408/2013 (L352/24-12-2013) της Επιτροπής, όπως τροποποιήθηκε με τον Καν. (ΕΕ) αριθ. 316/2019 (L51/1/22-02-2019». Το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) καθορίζεται σε 1.500€/στρέμμα θερμοκηπιακής καλλιέργειας. Για το έτος 2020 το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται μέχρι του ποσού των 1.963.500€. Οι υπογράφοντες την «περίεργη», «ανήθικη», μεροληπτική, χαριστική απόφαση είναι ο Υφ Οικονομικών κ Θ. Σκυλακάκης και ο ΥπΑΑΤ κ Μ. Βορίδης. Τα λεφτά είναι από τον Ελληνικό Προϋπολογισμό, όχι από Ευρωπαϊκά προγράμματα ή επιχορηγήσεις. Είναι αποσπασματικά, χαριστικά και ΔΕΝ προϊδεάζουν για χρηστή αξιοποίηση του αποθέματος κοινωνικής συνοχής της Ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού προϋπολογισμού…»

[Διάβασε εδώ όλο το άρθρο]

Τι έχουν να απαντήσουν σε αυτή την καταγγελία οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο; Τι έχει να απαντήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης, και οι συνεργάτες του κ.κ. Στρατάκος και Σκιαδάς, που γνωρίζουν όσο λίγοι πως έχουν τα πράγματα στον τόπο; Είναι έτσι όπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος; Το βήμα του notospress.gr στη διάθεσή τους.

* Δημήτρης Μιχαηλίδης. Δημοσιογράφος με ειδίκευση στα αγροτικά θέματα. Γεννήθηκε το 1950 σπούδασε και εργάσθηκε κυρίως στην Θεσσαλονίκη, όπου και διαμένει. Ολοκλήρωσε κάποτε τις σπουδές του σε τεχνικά θέματα (1974), στην διοίκηση επιχειρήσεων (1982), εξειδικεύτηκε στην περιβαλλοντολογία (1984) & στην ασφάλεια στην εργασία (1985), και σήμερα ως συνταξιούχος δεν έχει άμεσα εργασιακές υποχρεώσεις. Διετέλεσε ελεύθερος επαγγελματίας-σύμβουλος σε έργα τοπικής αγροτικής ανάπτυξης, συνεργάτης του ΣΒΒΕ για τον πρωτογεννή τομέα, Διευθυντής Δια Βίου Μάθησης στην Γεωργική Βιοτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης, Προϊστάμενος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, καθηγητής του ΤΕΙ Θεσ/νίκης, και εργολάβος τεχνικών ιδιωτικών έργων. Σήμερα προσφέρει εθελοντικά, σε εθελοντικές οργανώσεις, όπως: Ενώσεις Νέων Αγροτών, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Ένωση Παλαιών Προσκόπων Θέρμης, Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, Δίκτυο ΚοινΣΕπ Κεν. Μακεδονίας.

Φωτογραφία αρχείου