Γράφει ο Γιάννης Χρηστάκης*

Τελικά, συνάδελφοι, ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!

1. Δεχθήκαμε να γίνουμε οι κύριοι οργανωτές και υλοποιήσαμε με υπεράνθρωπες προσπάθειες, δουλεύοντας νυχθημερόν, την εκτρωματική φαντασίωση της υπουργού περί εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Με δικά μας έξοδα για εξοπλισμό , πολύωρο διάβασμα, ολοήμερη ενημέρωση από καλοπροαίρετες πηγές, συνεχή επικοινωνία με τους μαθητές μας και το οικογενειακό τους περιβάλλον ΣΤΗΣΑΜΕ, ΘΕΜΕΛΙΩΣΑΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΩΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ !!!
Ίσα - ίσα με το βασανιστήριο της αργής σύνδεσης ενός απαρχαιωμένο σχολικού δικτύου συναντούσαμε προσκόμματα - τοίχο ενάντια στη φιλοτιμία μας και στην αγάπη για τους μαθητές μας.ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΕΙΡΟΚΡΌΤΗΣΑΝ - ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΚΙΣΤΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΥΣ - ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

2. Δεχθήκαμε να γίνουμε ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ εν μέσω πανδημίας, σε σχολεία ΑΝΟΧΥΡΩΤΑ όχι έναντι του κορονοϊού αλλά και σε πιο ελάσσονες ρύπους.
Στη δημιουργία ανοσίας αγέλης αν φύγουνε και δύο τρεις συνάδελφοι, τί έγινε. Ήταν μεγάλοι σε ηλικία, είχαν και υποκείμενα νοσήματα, τί ψάχνεις τώρα;
Πάντα υπάρχουν κάποιες μικρές ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ, ρε αδελφέ!!!

3. Λουστήκαμε τη φαεινή ιδέα των ζωντανών μεταδόσεων μαθήματος, ΠΑΓΙΔΑ για να μας περάσουν δουλειά και το απόγευμα και το βράδυ και τη νύχτα και τα Σαββατοκύριακα με σύγχρονα και ασύγχρονα μέσα εξ αποστάσεως διδασκαλίας για κάθε πικραμένο, για κάθε κακοκαιρία, για κάθε ενδημική αρρώστια για κάθε πανδημία, για κάθε λόγο που τυχόν κάποιος θα χάσει το μάθημα του.
Ενώ την ίδια ώρα και με την παραπάνω τακτική θα αναπληρώνουμε συναδέλφους που αυτοί δεν θα προσλαμβάνουν πια, θα λιγοστεύουν οι θέσεις εργασίας, θα λεηλατούνται τα εργασιακά μας δικαιώματα, θα μας απομυζούν, όσους επιβιώσουμε, 70χρονους στην κάθε προκρούστια πλατφόρμα του κατ' οίκον εγκλεισμού μας.

ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΗΘΩΣ...


4. ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΑΔΕΙΑΣ!!!

ΗΔΗ, ΦΡΟΝΤΙΣΕ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ, ΜΕ ΦΕΡΕΤΖΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΥΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΕΤΗ!!!

Ακούστε τί σχεδιάζουν και ήδη συζητιέται στα υπουργικά κλιμάκια:

Από τις 24 Αυγούστου οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία!!!

Λες και αν πήγαιναν 1η Σεπτέμβρη θα χανόταν το βασίλειο!!!

Στάχτη στα μάτια των γονιών, όπως το τωρινό άνοιγμα του σχολείου για λίγες μέρες (θυμίζω, Δευτέρα, επανέρχονται μαθητές Γυμνασίων και Α' και Β' Λυκείου).
Πολιτικάντικα τερτίπια ,σε μία χώρα που επί μήνες πολλά σχολεία στερούνται φιλόλογο, φυσικό και μαθηματικό!!!

Έχοντας υποστεί τα ΠΑΝΔΕΙΝΑ αυτή τη χρονιά και με τις Πανελλήνιες να διαταράσσουν το ΑΚΕΡΑΙΟ των διακοπών Ιουλίου, αφού πολλοί συνάδελφοι απασχολούνται μέχρι τα μέσα αυτού του μήνα σε διάφορα πόστα τελικής διεκπεραίωσης τους, ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΜΕΝΓΚΕΛΕ!!!

ΑΝ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ, ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΚΑΥΣΩΝΑ!!!

* Φιλόλογος