ΣΠΑΡΤΗ. Εξελίξεις φαίνεται να δρομολογούνται σχετικά με την Φοιτητική Εστία στη Σπάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας είναι σε επαφή με την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως προκειμένου να προχωρήσει είτε η αξιοποίηση είτε η κατεδάφιση της (πρώην Μαθητικής) Εστίας που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης.

Κατά τις πληροφορίες η υπουργός γνωρίζει ότι ο Δήμος Σπάρτης ενδιαφέρεται άμεσα για την ολοκλήρωση και λειτουργία της Φοιτητικής Εστίας, αφού φυσικά επικαιροποιηθεί η μελέτη για τη δομική κατάσταση των δύο κτιρίων! Παράλληλα το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου επιβεβαιώνει ότι χρειάζεται άμεσα Φοιτητική Εστία που θα του επιτρέψει να αναπτύξει τις δράσεις του. Άλλωστε, όπως φαίνεται να τονίζει ο δήμαρχος στην υπουργό, δεν νοείται λειτουργία αλλά και προσέλκυση Πανεπιστημιακών Σχολών, ελληνικών και ξένων χωρίς Φοιτητική Εστία.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή ο δήμαρχος Σπάρτης στην περίπτωση που η Φοιτητική Εστία δεν αξιοποιηθεί θα πρέπει να κατεδαφιστεί με πλήρη ευθύνη του Υπουργείου διότι δεν εξυπηρετεί σε τίποτα την πόλη αντιθέτως δημιουργεί προβλήματα ακόμα και αισθητικά.