ΣΠΑΡΤΗ. Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Σπάρτης ενώνει την φωνή του για την ίδρυση Σχολής ΤΕΦΑΑ (Γυμναστικής Ακαδημίας) στη Σπάρτη. Συνηγορεί και επαυξάνει τα επιχειρήματα που έχουν ήδη διατυπωθεί αναφέροντας ότι η πόλη είναι έτοιμη να δεχθεί, να αναπτύξει και να συντηρήσει μια τέτοια Σχολή.
Οι κ.κ. Τσαρούχας και Γκουβάτσος αναφέρουν:
«Με μεγάλη μας χαρά ενημερωθήκαμε για την από 27η Απριλίου ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας κ. Νεοκλή Κρητικού προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με την ίδρυση και λειτουργία τμήματος ΤΕΦΑΑ στην πόλη μας καθώς και για την από 14η Μαΐου υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου η οποία στηρίζει και ενισχύει το αίτημα του κ. Κρητικού, το οποίο αποτελεί και αίτημα όλων των Σπαρτιατών και των Λακώνων.

Η ανάγκη ίδρυσης του τμήματος αυτού είναι επιτακτικής σημασίας για την πόλη μας, δεδομένου ότι μετά τη μετακίνηση του τμήματος της Νοσηλευτικής στην πόλη της Τρίπολης ο αριθμός των φοιτητών της πόλης μας μειώθηκε σημαντικά, γεγονός πού είχε τρομερά αρνητικό αντίκτυπο τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Δεδομένου ότι η Σπάρτη είναι μια πόλη με μακρόχρονη παράδοση στον τομέα του αθλητισμού (η αθλητική αγωγή ξεκίνησε από την πόλη- κράτος της Αρχαίας Σπάρτης από τον Λυκούργο) και ταυτόχρονα υπάρχει πληθώρα αθλητικών εκδηλώσεων που ήδη λαμβάνουν χώρα ή πρόκειται να διεξαχθούν στην πόλη μας το προσεχές χρονικό διάστημα (λ.χ. Σπάρταθλον, Σπαρτακιάδα, Spartan race, υπερμαραθώνιος Σπάρτη Θερμοπύλες και αντίστροφα, Vamvakoy trail κ.ο.κ) θεωρούμε πως η παρουσία του τμήματος ΤΕΦΦΑ θα έχει πέρα από τον συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα για την πόλη μας.

Επιπροσθέτως θα πρέπει να αναφέρουμε πώς στην πόλη υπάρχουν ήδη οι εγκαταστάσεις της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας ζωής για τη διεξαγωγή μαθημάτων και των εργαστηρίων των φοιτητών, τα υπάρχοντα μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού μπορών να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της Διδασκαλίας και συνεπώς θα χρειαστούν ελάχιστες αποσπάσεις εκπαιδευτικών ενώ οι υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις επαρκούν για τις προπονήσεις των φοιτητών, γεγονός που ελαχιστοποιεί το κόστος λειτουργίας του τμήματος στην πόλη μας.

Φυσικά και τα οφέλη από τη λειτουργία του τμήματος θα είναι αμφίδρομα, τόσο για την πόλη της Σπάρτης όσο και για τους μελλοντικούς φοιτητές . Η πόλη θα ενισχυθεί με την παρουσία νέων ανθρώπων πού θα συμβάλλουν στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική της ανάπτυξη και παράλληλα οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στην πόλη που γεννήθηκε κατά την αρχαιότητα το αθλητικό ιδεώδες , να γνωρίσουν τη σπουδαία ιστορία της και να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν ενεργά σε σπουδαία αθλητικά γεγονότα.

Τέλος η υψηλή επισκεψιμότητα, τόσο από τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες και τους συνοδούς τους όσο και από τους επισκέπτες θεατές των αγώνων αυτών θα προσδώσει μεγαλύτερο κύρος στη σχολή αυτή».