ΣΠΑΡΤΗ. Με παρέμβασή τους οι Εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑ Σπάρτης απευθύνονται στον Δήμαρχο Σπάρτης, στους Επικεφαλής των Παρατάξεων, στο ΔΣ της ΔΕΥΑΣ και στους προέδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων.
Περιγράφουν μια ζοφερή για τους εργαζόμενους κατάσταση σχετικά με το μισθολόγιό τους αλλά δεν παίρνουν σαφή θέση για το αν πρέπει να γίνουν αυξήσεις τιμολογίων της ΔΕΥΑΣ ενόψει της κρίσης που αντιμετωπίζει.
Η ανακοίνωσή που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζόμενων Γιάννης Ηλιόπουλος έχει ως εξής:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΣ !
«Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα κείμενο με κάποιες προτάσεις για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΣ , το οποίο, μάλιστα, προσυπογράφουν (;;;) 45 πρόεδροι των πρώην κοινοτήτων του δήμου Σπάρτης.
Με έκπληξη αλλά και έντονη πικρία, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΣ διαπιστώνουν ότι ο συντάκτης ή οι συντάκτες (!!) του κειμένου αυτού οδηγούνται - ‘’ελαφρά τη καρδία’’ - σε βεβιασμένα, αυθαίρετα και επισφαλή συμπεράσματα που σκοπό έχουν να φέρουν τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΣ σε αντιπαράθεση με την κοινωνία και όχι να οδηγήσουν σε λύση .
Είναι τουλάχιστον άδικο, στα πλαίσια του κοινωνικού αυτοματισμού, κάποιοι να καταθέτουν προτάσεις που αφορούν το μισθολόγιο των υπαλλήλων χρησιμοποιώντας ανακριβή και αναληθή στοιχεία με σκοπό –όπως διατείνονται- να ικανοποιηθεί το ‘’κοινό περί δικαίου αίσθημα’’ .
Ξέχασαν, όμως, - ή εσκεμμένα απέκρυψαν (;;) - να αναφέρουν και να υπολογίσουν πως στο συνολικό ποσό της μισθοδοσίας των υπαλλήλων - που αυθαίρετα και επιπόλαια διαίρεσαν για τη μάχη των εντυπώσεων - περιλαμβάνονται:
• αποζημιώσεις για τις νυχτερινές βάρδιες, τις αργίες, τα Σαββατοκύριακα, αφού η ΔΕΥΑΣ λειτουργεί για 365 μέρες και νύχτες και 24 ώρες το 24ωρο.
• εισφορές της τάξης του 41% έως και 50% , αφού οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΣ είναι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου, ενταγμένοι στο ΙΚΑ και όχι δημόσιοι υπάλληλοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Αξίζει να σημειωθεί πως και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΣ έχουν ήδη πληγεί από τη μνημονιακή πολιτική της τελευταίας δεκαετίας –όπως και όλοι οι εργαζόμενοι γενικότερα βέβαια- και έχουν υποστεί μειώσεις που ξεπερνούν το 40 % .
Πρέπει να γνωρίζουν οι πρόεδροι αλλά και όλοι οι συνδημότες, πως αν υπαχθεί η ΔΕΥΑΣ στο ενιαίο μισθολόγιο, το μισθολόγιο των υπαλλήλων θα παραμείνει ακριβώς το ίδιο ,αλλά η υπηρεσία θα έχει προβλήματα λειτουργίας και αποτελεσματικότητας, αφού δεν θα δίνεται η δυνατότητα, λόγω των περιορισμών που θέτει το ενιαίο μισθολόγιο για τις επιπλέον αποζημιώσεις, να λειτουργεί πέραν του βασικού ωραρίου .
Τρανή απόδειξη των παραπάνω αποτελεί το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι έχουν δικαιωθεί από τη δικαιοσύνη, ήδη δύο φορές, αφού οι δικαστές συμφωνούν απόλυτα με την επιχειρηματολογία τους.
Οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΣ, ενωμένοι, θα συνεχίσουν να είναι στην πρώτη γραμμή, κοντά σε καθένα δημότη , έτοιμοι να δώσουν άμεσα λύση σε όποιο πρόβλημα ύδρευσης, αποχέτευσης και όμβριων παρουσιαστεί .
Οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΣ, ενωμένοι, πάντα σε αγαστή συνεργασία με το Δ.Σ. και τους προέδρους όλων των δημοτικών διαμερισμάτων – όπως χρόνια τώρα- μακριά από πολιτικές ή προσωπικές αντιπαραθέσεις και μικροσυμφέροντα, διαθέτοντας προσωπική κρίση ο καθένας και μακροπρόθεσμη μνήμη ξέρουν να λειτουργούν, χωρίς έξωθεν καθοδηγήσεις, αποφασίζοντας μέσα από τα συλλογικά τους όργανα, υπηρετώντας πάντα το καλό της ΔΕΥΑΣ και κατ΄ επέκταση όλων των συνδημοτών.»