ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, αποφάσισε να συμμετέχει μετά και από το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Πανπελοποννησιακή Κινητοποίηση στην Τρίπολη στον ΕΛΓΑ την 1 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα το ΔΕ αναφέρει:

«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Κάθε χρόνο οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βλέπουμε την παραγωγή μας να καταστρέφεται και παράλληλα να μειώνεται όλο και περισσότερο το εισόδημά μας όχι μόνο από τις καιρικές συνθήκες αλλά και από τις πολύ χαμηλές τιμές που στις περισσότερες περιπτώσεις να είναι κάτω του κόστους παραγωγής. Έτσι και φέτος για άλλη μια χρονιά οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βρισκόμαστε μπροστά σε μια απελπιστική κατάσταση βλέποντας την παραγωγή μας να καταστρέφεται από των καύσωνα στα μέσα Μάη και αμέσως μετά η χαλαζόπτωση, με αποτέλεσμα σε όλη την Λακωνία και σε όλα τα είδη παραγωγής η ζημιά να φτάνει και στο 100%.
Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΑΤ, συνεχίζοντας την ίδια αντιαγροτική πολιτική και των προηγούμενων Κυβερνήσεων με τις κατευθύνσεις της ΕΕ-ΚΑΠ, με την δικαιολογία του ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την καταστροφή μας φέρνει όλο και περισσότερο σε αφανισμό τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους της Λακωνίας να μην υποκύψουν σε αυτήν την γελοιότητα ότι ο κανονισμός τους ΕΛΓΑ δεν προβλέπει αποζημίωση (που το πληρώνουμε οι ίδιοι αγροτοκτηνοτρόφοι μέσα από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ), όπου την ίδια ώρα δις ευρώ χαρίζονται απλόχερα σε μεγαλοξενοδόχους, βιομήχανους και εφοπλιστές.
Θα γίνει προσυγκέντρωση στην Πυροσβεστική Σπάρτης 9πμ και στο σταθμό των τρένων στην Τρίπολη στις 10.30πμ.
Απαιτούμε:
• Άμεση καταγραφή των ζημιών. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.
• ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή αλλά και το κεφάλαιο από όλους του φυσικούς κινδύνους και νόσους, με μείωση τον υψηλών ασφαλίστρων».