ΕΛΛΑΔΑ. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κόρινθο, Αργολίδα και Λέσβο.

Ο καιρός από την ΕΜΥ

Αίθριος καιρός και εξασθενημένοι άνεμοι το Σαββατοκύριακο

Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο μέχρι την Κυριακή.

• Σχεδόν αίθριος καιρός - Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο μέχρι την Κυριακή. Το μελτέμι ενισχύεται από τη Δευτέρα

• Η θερμοκρασία από την Κυριακή θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια. Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές θα διατηρηθεί υψηλή

Σήμερα Παρασκευή θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4-5 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 6 και στο Νότιο Αιγαίο τοπικά 6-7 μποφόρ.

Σάββατο 25/7/20

Στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός, όμως σταδιακά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και, κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 26/7/20

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κατάτόπους στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Δευτέρα 27/7/20

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και, κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας και πιθανώς της Θράκης και της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.