ΣΠΑΡΤΗ. Δύο νέες σημαντικές διακρίσεις για τον γνωστό Λάκωνα συγγραφέα και ποιητή, Βασίλη Βλαχάκο. Συγκεκριμένα, ο δημιουργός με δυο βιβλία του, το πεζογράφημα «Οι Αετοί της Καρίτσας» και την ποιητική συλλογή «Ποιητικές Σκιαγραφίες» έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιβλίου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Λόγου και Τέχνης «ΛΙΝΟΣ».

Και τα δύο έργα του έτυχαν ευρείας αποδοχής και βραβεύθηκαν. Το πεζογράφημα «Οι Αετοί της Καρίτσας» απέσπασε το Α’ Βραβείο, ενώ οι «Ποιητικές Σκιαγραφίες» το Γ’ Βραβείο.

O κ. Βασίλης Βλαχάκος δήλωσε στο notospress.gr: «Σίγουρα, είναι για μένα μια ηθική ικανοποίηση το ότι κάποια έργα μου αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται από κάποιους φορείς! Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μου ανοίγει και η όρεξη, θα έλεγα, για να συνεχίσω , να δημιουργήσω και άλλα».

Οι «Αετοί Της Καρίτσας» είναι το πρώτο πεζογράφημα του δημιουργού ύστερα από επτά ποιητικές συλλογές. Έντονη είναι η βιωματική ματιά στην οικονομία της αφήγησης.

Η βιωματικότητα στην αφήγηση και η ιστορική καταγραφή υπερχειλίζουν και στο ερχόμενο βιβλίο του κ. Βλαχάκου, «Το Ιστορικό Βαφειό – στο χώρο και τον χρόνο».

Αξίζει να σημειωθεί και προηγούμενη βράβευση του Λάκωνα δημιουργού, όπου έλαβε χώρα το 2010 στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης που διοργάνωσε η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων. Εκεί απέσπασε το Α’ Βραβείο για το «Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου».

Πολύ γνωστά έργα του κ. Βλαχάκου είναι το «Η Δημοκρατία στον οίκο ενοχής», μία «έμμετρη σάτιρα για 40 χρόνια κοινοβο(υ)λευτικής χρεοκοπίας , 1974-1984» όπως αναγράφεται, καθώς και η ποιητική συλλογή «Ωδή στην ουράνια γη».

Αναλυτικά, η ενασχόλησή του με τον έμμετρο λόγο έχει προσφέρει τα εξής έργα:

  • «Ποιητικές Σκιαγραφίες»(2018)
  • «Η Δημοκρατία στον οίκο ενοχής»(2015)
  • «Η Ρωμιοσύνη στις πλατείες και στους δρόμους» (2012)
  • «Ωδή στην Ουράνια Γη»(2007)
  • «Ωδή Β’ – Φωτεινά κύματα»(1980)
  • «Σχολική Ποίηση»(1979)
  • «Ωδή Α’ – Φωτεινά κύματα»(1969)