Ξενοδοχείο για εργάτες που νοσήσουν ζητούν οι παραγωγοί στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΔΑ. Έντονο προβληματισμό προκαλεί στους κύκλους των παραγωγών η εξάπλωση του κορωνοϊού αλλά και οι σχεδιασμοί των πολιτικών που κρύβουν παγίδες και μπορεί να αποτελέσουν σημαντικό εμπόδιο στην εξέλιξη της παραγωγής .

Oι παραγωγοί ζητάνε την λειτουργία ξενοδοχείου COVID-19 για τις περιπτώσεις που μπορεί να βρεθεί εργαζόμενος σε συσκευαστήριο με τον ιό ώστε να μην κλείσει το συσκευαστήριο ή ακόμα και για τους ξένους εργάτες γης.

Οποιοδήποτε φρενάρισμα στην παραγωγική διαδικασία λένε οι αγρότες μπορεί να έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις. Αφορμή αποτέλεσε η παρέμβαση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Πουλά ο οποίος ζήτησε τη λήψη μέτρων υγειονομικού χαρακτήρα ενόψει της έναρξης της περιόδου συγκομιδής και μεταποίησης εσπεριδοειδών στην Αργολίδα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία των εργαζομένων και των πολιτών, καθώς και η ομαλή παραγωγική και μεταποιητική διαδικασία. Ο προβληματισμός γιγαντώθηκε όταν όταν γνωστοποιήθηκε ότι η περιφέρεια θα προβεί άμεσα στην προμήθεια ακόμα 5.000 rapid test, τα οποία προορίζονται για τον έλεγχο των εργατών που θα απασχοληθούν στην ελαιοκομιδή και θα προωθηθούν στα κατά τόπους αγροτικά ιατρεία και στα Κέντρα Υγείας. Μάλιστα στη συνέχεια o περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας δήλωσε :

«Καλώ όλους όσους θα απασχολήσουν τέτοιους εργάτες να ζητούν το σχετικό πιστοποιητικό αρνητικής ένδειξης ως προς τον κορωνοϊό, προκειμένου να τους απασχολούν στη συγκεκριμένη εργασία».

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η λειτουργία τριών νέων συσκευαστηρίων αλλά και η επέκταση υπαρχόντων έχουν δημιουργήσει κλίμα ευφορίας στους παραγωγούς αφού αυτόμεταφράζεται σε μεγαλύτερη ρευστότητα. Τόσο η λειτουργία του συσκευαστηρίου της ΕΑΣ Αργολίδας, όσο και η λειτουργία του συσκευαστηρίου Τόμπρα από τους Αργολικούς Κήπους αλλά και το συσκευαστήριο στην Ήρα προϊδεάζουν για μία πολύ καλή χρονιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι εταιρείες ζητούν με αγγελίες εργάτες για την λειτουργία τους.

Πηγή: ypaithros.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Την απήγαγε και τη βασάνιζε για τρεις μέρες...

Creta Farms: «Μπαίνει» στα vegan προϊόντα με νέα επένδυση €2 εκατ. και μεταφέρει παραγωγή από την Σπάρτη στο Ρέθυμνο

Eίχε σχέδιο ο δολοφόνος. Πως παρακολούθησε και σκότωσε την μασέρ και τον φαρμακοποιό στο Λουτράκι

Αλλάζει όψη το λιμάνι του Κατακόλου και οδηγεί την ανάπτυξη!