ΣΠΑΡΤΗ. Τα μέλη του ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης θα πραγματοποιήσουν εξόρμηση στον Ταΰγετο, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020.

Η πορεία που θα ακολουθηθεί είναι, Αρτεμισία (Ι.Μ. Μελέ) - Αϊ Γιώργης - κορυφή-Αρτεμισία (Ι.Μ. Μελέ).

Βαθμός δυσκολίας: Β (Μέτρια) - Διάρκεια πορείας: περίπου 5,5 ώρες.

Ώρα αναχώρησης, 07.30 από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης.

Αναλυτικά, η διαδρομή αναπτύσσεται ως εξής:

Αρχικά ανάβαση με ήπια κλίση σε ασκεπές πεδίο, έπειτα ανάβαση με ήπια κλίση σε δάσος και άφιξη στον Αϊ Γιώργη, μετά ανάβαση στην κορυφή (εφόσον το επιτρέψει ο καιρός). Χρόνος ανάβασης, 3 ώρες. Επιστροφή από διαφορετική διαδρομή για να γίνει κυκλική πορεία, αρχικά μέσα από λάκκες και στη συνέχεια σε σάρα, και τέλος χωματόδρομος, με χρόνο κατάβασης, 2 ώρες.

Η διαδρομή εντυπωσιάζει με τα βράχια της, τη θέα στα υπόλοιπα χωριά της περιοχής της Αλαγονίας, το φανταστικό άπλωμα στον Αϊ Γιώργη, τη θέα στην Καλαμάτα και τον κόλπο, και τη μερική θέα της κορυφογραμμής Ταϋγέτου. Το μονοπάτι έχει ζωντανή χρήση από τους ντόπιους που αγαπούν αυτό το μέρος και φροντίζουν πολύ το εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη και τον περιβάλλοντα χώρο, όπου στήνεται γλέντι στη γιορτή του.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, πέραν των μέσων υγειονομικής προστασίας, η άριστη φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (ορειβατικά μποτάκια, αντιανεμικό, αδιάβροχο, καπέλο, νερό, κ.λπ.).

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής 30/10, στη συντονίστρια της ανάβασης, Ντίνα Τυροβολά (τηλ. 6977285633).

Χρήσιμο υλικό εδώ.