Ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις

Θα κορυφωθούν με την «Black Friday» στις 27 του μήνα

ΕΛΛΑΔΑ. Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και τις 14 Νοεμβρίου, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις 27 Νοεμβρίου έρχεται η ημέρα της «Black Friday», όποτε οι προσφορές των καταστημάτων αναμένεται να κορυφωθούν. Σημειώνεται, ότι δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που βλέπουν τις εκπτώσεις του Νοεμβρίου και ιδιαίτερα την ημέρα της «Black Friday» ως μια ευκαιρία για να καλύψουν ένα μέρος των ζημιών που υφίστανται εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, ειδικοί της αγοράς επισημαίνουν ότι οι φετινές εκπτώσεις θα διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από εκείνες των περασμένων χρόνων καθώς τα καταστήματα θα πρέπει να επικεντρωθούν στις ηλεκτρονικές προσφορές. Αυτό θα συμβεί διότι το καταναλωτικό κοινό από τη μία εξοικειώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις online αγορές και από την άλλη φοβάται -σε περίοδο κορονοϊού- τις ουρές που πιθανώς θα δημιουργηθούν στα καταστήματα τη συγκεκριμένη ημέρα.

Θα πρέπει ωστόσο φέτος να συνυπολογιστεί και η ψυχολογία των καταναλωτών εν μέσω πανδημίας και καθώς και η οικονομική τους κατάσταση. Αφενός η μείωση του εισοδήματος ιδιαίτερα για όσους βρέθηκαν σε αναστολή εργασίας τους προηγούμενους μήνες και αφετέρου η ανασφάλεια λόγω της εξέλιξης της πανδημίας, αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά τις αγορές τους.

Όσον αφορά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, αυτές ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, αλλά λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι τα εμπορικά καταστήματα δεν θα ανοίξουν εκείνη την ημέρα για να μην υπάρχει συνωστισμός.

Ειδήσεις σήμερα:

Υποχρεωτική μείωση ενοικίου 40%. Ανήκεις σε αυτούς που μπορούν;

Ένας Λάκωνας ένθερμος υποστηρικτής του Τράμπ

Οδηγείται στον εισαγγελέα για ασέλγεια σε 13χρονη

Γ' Εθνική: Όλα τα αποτελέσματα των ομάδων της Πελοποννήσου

Πελοπόννησος: Καταγράφονται 2 κρούσματα την ώρα

Θανατηφόρο τροχαίο στο Βραχάτι Κορινθίας. Νεκρή 23χρονη (video)