Γράφει ο Δημήτρης Κωστούρος*

ΝΑΥΠΛΙΟ. Εδώ και καιρό παρακολουθούμε την αγωνιώδη προσπάθεια από μία τραγική μειοψηφία να δυσφημήσει , να προσβάλει , και να υποτιμήσει τις δράσεις και τα έργα της δημοτικής αρχής και των προσώπων της όπως και να καπηλευτεί ενέργειες και προτάσεις της «Επόμενης Μέρας» ή των συμβουλίων , επιτροπών ή ομάδων εργασίας που έχουν δημιουργηθεί γι αυτόν ακριβώς το λόγο.

Προτάσεις ή ενέργειες τις οποίες «άρπαξε» το αυτί τους μέσα στο καθημερινό τους μηντιακό και όχι μόνο ξεκατίνιασμα και σπεύδουν να τις παρουσιάσουν σαν δικές τους.

Μία ανάρτηση για τον τέταρτο κατά σειρά βανδαλισμό μέσα σε ένα μήνα (παραβίαση των pillars) στο γήπεδο του Δρεπάνου και μία μακροσκελής ανακοίνωση της «Ανάπλι ....» ήταν οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι.

Σε ότι αφορά την πρώτη θα έπρεπε η αποδοκιμασία της ενέργειας να είναι καταιγιστική φίλοι μου απέναντι σε αυτούς που βανδαλίζουν την περιουσία όλων μας και κυρίως των παιδιών μας.

Σε ότι αφορά την «απέλπιδα» ανακοίνωση της «Ανάπλι.....» η οποία είναι μία ακόμη προσπάθεια να ιδιοποιηθεί ξένες ιδέες και πράξεις με συνεχείς απόπειρες μέσα από χαραμάδες να δείξει ότι δήθεν παίζει κάποιο ρόλο , όπως κάνει από την ίδρυσή της καταδεικνύει ότι ο λαικισμός και η πολιτική υποκρισία δεν έχουν όρια μέχρι να τους τα βάλεις εσύ.

Επίσης δείχνουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι υπάρχουν θέματα πολύ σοβαρότερα από τα έργα και τις δράσεις, από τις εκδηλώσεις και τις αποφάσεις, από τις μελέτες και τους σχεδιασμούς.

Η συλλογική κοινωνική συνείδηση, η νοοτροπία και η στάση ζωής , η άποψη και η γνώμη απέναντι στα γεγονότα η αντιμετώπιση με γνώμονα το κοινό καλό αλλά και η απομόνωση ψευτοεπικοινωνιακών τακτικών και λαικίστικων πυρήνων είναι τα σημαντικά.

Εκεί πρέπει να συγκεντρωθούμε έτσι ώστε να μπορούμε ως κοινωνία να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Ίσως πιστέψαμε ότι αυτά τα θέματα έπρεπε να τα αφήσουμε στην «προσωπική» ευθύνη και στην κριτική σκέψη και θα «έρθουν» μόνα τους.

Όχι πρέπει να αγωνιστούμε σκληρά γιατί υπάρχουν κάποιοι για τους οποίους το προσωπικό συμφέρον , οι εμμονές και τα μικροπολιτικά τους οφέλη είναι αρκετό κίνητρο για να δηλητηριάσουν τα πάντα.

Μπορεί κάποιος να έχει διαφορετική άποψη και είναι σεβαστή αλλά το γεγονός αυτό καθαυτό είναι ένα και δεν μπορείς να το αμφισβητείς γιατί τότε προσβάλεις το μυαλό μου και δεν θα στο επιτρέψω.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους «πονηρούς» να προσβάλουν το μυαλό μας , να υποτιμήσουν τη σκέψη μας και να δηλητηριάσουν το δημόσιο διάλογο.

Και επίσης δεν θα «επιτρέψουμε» σε εμάς να αδικήσουμε άλλο τους εαυτούς μας κάνοντας οποιαδήποτε έκπτωση στην ανάδειξη του έργου μας

Αρκετά...

*Δήμαρχος Ναυπλιέων