«Να ελεγχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός των πολυεθνικών, να μετατεθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις και επιταγές για 6 μήνες, να παραταθεί ως το Πάσχα η μείωση ενοικίου, να επανέλθουν οι 120 δόσεις, να ενισχυθεί άμεσα η ρευστότητα της αγοράς»

«Kινδυνεύουμε με ολική καταστροφή και δεν θα υπάρχει επιστροφή στα λουκέτα που θα επέλθουν»

ΣΠΑΡΤΗ. Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης με επιστολή του, που υπογράφει ο πρόεδρός του κ. Παναγιώτης Φλώρος και ο γεν. γραμματέας κ. Ιωάννης Καρβουνιάρης, προς τον πρωθυπουργό της χώρας και μέλη του υπουργικού συμβουλίου, εκφράζει την έντονη διαφωνία του στο κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος θεωρεί πως οι επιχειρήσεις, «...δεν είναι υπεύθυνες για την μετάδοση της πανδημίας. Οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι οικογενειακές με εργαζόμενους εμάς τους ιδίους προσέχοντας ιδιαίτερα τον εαυτό μας και κατά προέκταση τους πελάτες μας».

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ο «...αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργείται ιδιαίτερα από τις πολυεθνικές οι οποίες εκτός των τροφίμων, διαθέτουν και άλλα εμπορεύματα όπως ενδύματα, υποδήματα, ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία, εργαλεία κτλ».

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

« Η απόφαση για γενικό κλείσιμο των εμπορικών επιχειρήσεων για δεύτερη φορά πλήττει τον εμπορικό κόσμο που ακόμα δεν έχει καταφέρει να συνέλθει από το υποχρεωτικό κλείσιμο της Άνοιξης.

Διαφωνούμε με το κλείσιμο των επιχειρήσεων θεωρώντας ότι δεν είναι υπεύθυνες για την μετάδοση της πανδημίας. Οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι οικογενειακές με εργαζόμενους εμάς τους ιδίους προσέχοντας ιδιαίτερα τον εαυτό μας και κατά προέκταση τους πελάτες μας.

Άλλο ένα θέμα που μας απασχολεί είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργείται ιδιαίτερα από τις πολυεθνικές οι οποίες εκτός των τροφίμων, διαθέτουν και άλλα εμπορεύματα όπως ενδύματα, υποδήματα, ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία, εργαλεία κτλ.

Ζητούμε να εκδοθεί σχετική απόφαση που να απαγορεύει την πώληση αυτών των προϊόντων . Δεν είναι δυνατόν να γιγαντώνουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις δικές μας τις μικρές να τις οδηγούμε στον αφανισμό.

Ζητάμε επίσης την μετάθεση των φορολογικών , ασφαλιστικών, δανειοληπτικών υποχρεώσεων τουλάχιστον 6 μήνες όπως επίσης και των επιταγών.

Το μέτρο της μείωσης των ενοικίων κατά 40% να επεκταθεί μέχρι το Πάσχα 2021.

Επαναφορά των 120 δόσεων για ασφαλιστικές, φορολογικές εισφορές.

Άμεση ρευστότητα στην αγορά χωρίς τα τραπεζικά κριτήρια που ίσχυαν μέχρι σήμερα για τις επιχειρήσεις που έχουν μείωση τζίρου τουλάχιστον 15% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Για να υπάρξει η επόμενη μέρα της αγοράς χρειάζεται κεφάλαιο κίνησης άμεσα από την πολιτεία χωρίς αστερίσκους.

Πρώτιστο αγαθό είναι η Δημόσια Υγεία . Επιβάλλεται η προστασία της Υγείας και οι δομές της. Επιβάλλεται όμως και η στήριξη της αγοράς. Σημαντική είναι και η επιβίωση των απασχολουμένων σε αυτές»