ΣΠΑΡΤΗ. Θρήνο και ανείπωτη θλίψη στις τάξεις των κυπριακών ΜΜΕ σκόρπισε η είδηση θανάτου του διακεκριμένου Ελλαδίτη και Σπαρτιάτη στην καταγωγή δημοσιογράφου Δημήτρη Μιχαλακάκου, μετά από πολύμηνη περιπέτεια με την υγεία του. Την τραγική είδηση γνωστοποίησε μέσα από τους προσωπικούς λογαριασμούς που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο γιος του και γνωστός τραγουδιστής Σταύρος.

Ο Δημήτρης Μιχαλακάκος γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1960. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Λένινγκραντ αποφοιτώντας το 1986 με πτυχίο και μεταπτυχιακό στη Δημοσιογραφία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε πρόεδρος των Ελλήνων φοιτητών του Λένινγκραντ. Το 2010 έγινε κάτοχος τίτλου PhD ενδιατρίβοντας σε θέματα τοπικής τηλεόρασης στην Κύπρο στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας.
Βρίσκεται στη Δημοσιογραφία από το 1993.

Διετέλεσε για χρόνια αρχισυντάκτης του ραδιοφώνου του Capital, ενώ είχε καθημερινή πρωινή εκπομπή. Στη συνέχεια ανέλαβε αρχισυντάκτης και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης του Capital. Ταυτόχρονα είχε την επιμέλεια – παρουσίαση της τηλεοπτικής εκπομπής “Επί Τόπου” με πολιτικά, κοινωνικοοικονομικά, αλλά και θέματα της πόλης και επαρχίας Λεμεσού. Συνεργάστηκε επίσης με τις εφημερίδες “Ο Φιλελεύθερος” και “Το Βήμα”, ενώ ήταν για χρόνια ανταποκριτής του “Άστρα” στη Λεμεσό.

Ο Δημήτρης Μιχαλακάκος διετέλεσε πρόεδρος του κλιμακίου Λεμεσού της Ένωσης Συντακτών Κύπρου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεάτρου ΡΙΑΛΤΟ. Είχε κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής με το ΑΚΕΛ Λεμεσού στην εκλογική “μάχη” του 2016.

Συγκινεί ο γίος του Σταύρος Μιχαλακάκος, τραγουδιστής, που γράφει : «Αντίο μπαμπά…»

Ειδήσεις σήμερα:

Συνέλαβαν τους καλλιεργητές της «πανύψηλης» φυτείας χασίς στη Μάνη

Χιλιάδες ψαρόνια «ζωγράφιζαν» στον ουρανό του Ναυπλίου (video)

Ίδρυση Αρχαιολογικού Μουσείου στην Ερμιονίδα με τη στήριξη της Μαριάννας Βαρδινογιάννη