ΑΡΚΑΔΙΑ. Ερώτηση έχει καταθέσει ο Κυριάκος Βελόπουλος στη Βουλή για την στήριξη στους παραγωγούς πατάτας και μοσχοφίλερου Αρκαδίας. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την στήριξη των παραγωγών της Αρκαδίας που δηλώνουν ότι επίκειται εγκατάλειψη των καλλιεργειών και ερημοποίηση της υπαίθρου.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από πατατοπαραγωγούς Αρκαδίας και σύμφωνα με δημοσίευμα του διαδικτύου, της 7ης Δεκεμβρίου 2020, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας "Η Ένωση", εκθέτουν σε επιστολή τους τις δυσμενείς συνέπειες που βιώνουν οι παραγωγοί πατάτας και μοσχοφίλερου στην Αρκαδία, εξ αιτίας των ιδιαίτερα άσχημων συνθηκών, που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων, οι πατατοπαραγωγοί αναφέρονται στις δυσάρεστες συνέπειες, στις οποίες θα εμπέσουν οι ίδιοι, οι παραγωγοί μοσχοφίλερου και εν γένει η τοπική οικονομία, καθώς και στον κίνδυνο δημιουργίας φαινομένων εγκατάλειψης και ερημοποίησης της υπαίθρου, αν δε τους σταθεί αρωγός το ΥπΑΑΤ.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να τύχουν της κρατικής αρωγής και υποστήριξης τα δύο, ως άνω, βασικά προϊόντα της αρκαδικής γης, όπως άλλωστε έγινε και με άλλα προϊόντα της, που είναι οι ελιές, η ανοιξιάτικη πατάτα, τα κηπευτικά θερμοκηπίων αλλά και τα κτηνοτροφικά προϊόντα;»