ΣΠΑΡΤΗ. Την Παρασκευή 11 Δεκέμβριου, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας και η Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κα Γεωργία Αναστασοπούλου - Ζαχαράκη λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα προστασίας για τον COVID-19, πραγματοποίησαν τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, η οποία μεταδόθηκε διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Δήμου (www.sparti.gov.gr).

Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Χριστουγεννιάτικου στολισμού του Δήμου Σπάρτης οι οποίες φέτος, λόγω της κατάστασης με την υγειονομική κρίση επεδίωξε ο Δήμος να αποτελέσουν μία νότα αισιοδοξίας στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου «τόσο η πόλη της Σπάρτης, όσο και οι τοπικές κοινότητες φόρεσαν τα γιορτινά τους για να υποδεχθούν τα Χριστούγεννα. Με σωστό προγραμματισμό, ο κ. Δήμαρχος όρισε επιτροπή η οποία επιμελήθηκε το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο με στόχο να προσφέρει χαρά και ικανοποίηση στους Δημότες μας αλλά και να κάνει το Δήμο Σπάρτης Χριστουγεννιάτικο προορισμό, προωθώντας ουσιαστικά την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας αφού με αυτό τον τρόπο θα προσέλκυε πελάτες τόσο για τα εμπορικά μας καταστήματα όσο και για τα καταστήματα εστίασης, τα ξενοδοχεία μας κλπ. Δυστυχώς η υγειονομική κρίση επηρέασε με τον πλέον αρνητικό τρόπο τις προσδοκίες μας και έφερε ολόκληρη την χώρα σε γενικό lockdown. Παρόλα αυτά, η Δημοτική αρχή με μεγάλο αίσθημα ευθύνης προχώρησε στην έγκαιρη ολοκλήρωση του σχεδιασμού ώστε οι Δημότες να χαρούν το γιορτινό στολισμό και να νιώσουν όση περισσότερη αισιοδοξία μπορούν για τις επόμενες εβδομάδες, βλέποντας την πόλη γεμάτη φως!»

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και συντονίστρια για την επιτροπή των Χριστουγεννιάτικου διακόσμου κ. Γ. Ζαχαράκη ευχαριστεί όλα τα μέλη της επιτροπής συγκεκριμένα τους Αντιδημάρχους κ. Γ Δεδεδήμου, κ. Δ. Καπονικολό, την Πρόεδρο του Ν. Π. Π. Π κ. Ε. Δαράκη και τον Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Σπάρτης κ. Δ. Κακούρο, καθώς τα συνεργεία του Δήμου για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν. Αλλά πάνω απ όλους ευχαριστεί τον Δήμαρχο Σπάρτης που δέχθηκε την πρόταση όπως του εστάλη ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, αλλά και για την εμπιστοσύνη που έδειξε ορίζοντας την υπεύθυνη συντονίστρια της όλης προσπάθειας.

«Ελπίζουμε του χρόνου οι συνθήκες να επιτρέψουν στους Δημότες και στους επισκέπτες μας να απολαύσουν περισσότερο το στολισμό του Δήμου μας και να είστε σίγουροι ότι και τα επόμενα Χριστούγεννα η Δημοτική αρχή θα κάνει ό,τι καλύτερο για να λάμψει η ιστορική μας πόλη και να γίνει Χριστουγεννιάτικος προορισμός. Εύχομαι ολόψυχα σε όλους καλά Χριστούγεννα και το νέο έτος να σας φέρει υγεία, χαρά και αγάπη».