ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Ο Δήμος Μονεμβάσιας έχει την πρόθεση να αγοράσει την οικία του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου εντός της Καστροπολιτείας με σκοπό να το μετατρέψει σε δημοτικό μουσείο.

Ο δήμαρχος Μονεμβάσιας κ. Τριχείλης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Για το σκοπό αυτό, έχουμε έρθει σε επαφή με την κόρη του κα Ερη Ρίτσου, η οποία έχει συμφωνήσει για την πώληση της οικίας και την αγορά της από το Δήμο, για την εκπλήρωση του παραπάνω σκοπού, μετά από ανταλλαγή επιστολών, τις οποίες δημοσιοποιούμε.

Το θέμα θα τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της απευθείας αγοράς».

Το σύντομο ιστορικό

Η προσπάθεια έως σήμερα έχει ως αφετηρία την γνωστοποίηση της πρόθεσης του Δήμου Μονεμβασία για την αγορά, μέσω επιστολής προς στην κόρη του ποιητή. Η κα Ερη Ρίτσου γνωστοποίησε την αποδοχή της πρότασης εκφράζοντας τη χαρά της καθώς ο στόχος του Δήμου συμπλέει με την επιθυμία της. Τη θετική εξέλιξη ακολούθησε ενημέρωση του Δήμου Μονεμβασίας προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία εξέφρασε την στήριξη στην προσπάθεια αυτή και την δέσμευση το Υπουργείο «να συμβάλει ενεργά στην μετατροπή (της οικίας) σε Μουσείο».

Την επιστολή του δημάρχου Μονεμβάσιας προς την κα Έρη Ρίτσου μπορείτε να δείτε εδώ:

Τη γνωστοποίηση της αποδοχής της πρότασης, μπορείτε να δείτε εδώ:

Και η θετική αντίδραση, εκ μέρους της υπουργού Πολιτισμού, κας Μενδώνη, εδώ:

Ειδήσεις σήμερα:

Το έγκλημα χωρίς τιμωρία διεισδύει στην κοινωνία της Μάνης!

Σεραφείμ Κυθήρων: «Δεν κλείνω τις πόρτες της Εκκλησίας σε κανέναν!»

Βρέθηκε σε λάθος τόπο, λάθος χρόνο και με χιλιάδες ευρώ! (audio)

Κατάρρευση: 500 ξενοδοχεία στην Πελοπόννησο, «ζωντανά – νεκρά»