ΣΠΑΡΤΗ. Με την διαπίστωση ότι «η Σπάρτη προχωρά με σταθερά βήματα στο μέλλον αλλά κιαι ότι ο Δήμος Σπάρτης είχε μείνει πίσω σε μια σειρά από υποδομές «καθημερινότητας», και προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος χρόνων» η δημοτική αρχή ενημερώνει για σειρά έργων..

«Καθημερινά, με αποτελεσματικό προγραμματισμό, θέτει σε εφαρμογή πολλά έργα, μικρά και μεγάλα, βασισμένα σε άρτιες μελέτες, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις εύλογες απαιτήσεις των δημοτών για βελτιώσεις, πολλαπλάσιες των εισπράξεων του Δήμου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

• Επιχορήγηση της ΔΕΥΑ Σπάρτης από το Υπουργείο Εσωτερικών με 1.987.973,00€ για τη πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών της (από 3-ετίας) προς την ΔΕΗ.

Θερμές Ευχαριστίες στον Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Γενικό του Διευθυντή Ιωάννη Σκάλκο για την πολύτιμη στήριξή τους.

• Την Τρίτη 22.12.2020 πραγματοποιήθηκαν έργα βελτίωσης της βατότητας των αγροτικών δρόμων στο Βασσαρά.

• Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, συζητήθηκαν το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου Σπάρτης, έτους 2021.

• Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23.12.2020 υπερψηφίστηκε το Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ) του Μυστρά που θα αναδείξει το ιστορικό μεγαλείο του Μυστρά.

• Ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, έχει ήδη ζητήσει από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη «να επανεξετάσει το θέμα ώστε να επιτρέπονται γάμοι και βαπτίσεις στις εκκλησίες του Μυστρά, ή στους προαύλιους χώρους τους, ώστε να ζωντανέψει η καστροπολιτεία και να αξιοποιηθεί όπως αντίστοιχες καστροπολιτείες σε Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Σκωτία, κλπ.

• Επιπλέον εξασφαλίστηκαν 1,3 εκατομ. ευρώ για την ανάδειξη του Παλατιού του Μυστρά.

Αυτή η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει και στα τεχνικά και στα αναπτυξιακά έργα και στα θέματα πρόνοιας και στήριξης των πιο αδύνατων, ακολουθώντας καινοτόμες πρακτικές, αλλά χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου».

Ειδήσεις σήμερα:

Στα δύο χέρια μετριούνται πλέον τα νέα κρούσματα στην Πελοπόννησο!

Τροχαίο στην Πατρών – Πύργου: Σώθηκαν από θαύμα όταν το αυτοκίνητό τους ανετράπη

Έρρικα Πρεζεράκου: Συγκινεί η ανάρτησή της, επτά μήνες μετά το ατύχημα

Άφησε οδηγίες για την κηδεία του, μοίρασε την περιουσία του και αυτοκτόνησε!