ΜΟΛΑΟΙ. Δύο σημαντικές προτάσεις υπέβαλε ο Δήμος Μονεμβάσιας στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Η πρώτη αφορά στη βελτίωση αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Μονεμβασίας, συνολικού προϋπολογισμού 2.407.980,50 €. Σε αυτήν προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και βελτίωσης αγροτικών δρόμων συνολικού μήκους 18.481 μ., σε όλες τις τοπικές κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου (αναλογεί 30.000 € περίπου για κάθε κοινότητα) σε δύσκολα σημεία εκτός οικισμών.

Η δεύτερη αφορά σε συμπληρωματικά έργα ύδρευσης οικισμών Δήμου Μονεμβασίας, συνολικού προϋπολογισμού 2.945.000.00 €. Σε αυτήν προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες αντικατάστασης - βελτίωσης τμημάτων δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς του Δήμου Μονεμβάσιας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες συνολικού μήκους 23.620μ., τα οποία αποτελούνται από αμιαντοσωλήνες ή παρουσιάζουν συχνά βλάβες και διαρροές και κατασκευή νέων αγωγών ύδρευσης σε διανοιγμένες οδούς εντός εγκεκριμένων ορίων οικισμών. Επίσης προβλέπεται και η τοποθέτηση τριών ανοξείδωτων δεξαμενών στους οικισμούς Συκιάς Δ.Ε Μολάων, Βαλτακίου Δ.Ε. Βοιών και Νομίων Δ.Ε. Μονεμβασίας.

Όπως υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Μονεμβάσιας κ. Ηρ. Τριχείλης, «...Οι προτάσεις εκπονήθηκαν και ολοκληρώθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου μέσα στην πανδημία».

Η υποβολή των προτάσεων πραγματοποιήθηκε στις 23/12 στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ), προκειμένου να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο των προσκλήσεων ΑΤ01 «Υποδομές ύδρευσης» και ΑΤ05 «Ανάπτυξη της υπαίθρου-Αγροτική Οδοποιία» αντίστοιχα.