ΛΑΚΩΝΙΑ. Με ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος αποκαλύπτει ότι η Λακωνία τέθηκε εκτός εθνικού σχεδίου αναδάσωσης. Γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σύμφωνα με το πλάνο του εθνικού σχεδίου αναδάσωσης, πρόκειται να αναδασωθούν σε όλη τη χώρα εκτάσεις που έχουν καταστραφεί από πυρκαγιές και δεν δύναται να αναδασωθούν φυσικά. Με μεγάλη έκπληξη παρατηρήσαμε, πώς οι κατεστραμμένες από πυρκαγιές περιοχές της Μάνης και των Κυθήρων, δεν συμπεριλαμβάνονται στον ανωτέρω σχεδιασμό. Τα τελευταία χρόνια, αρκετές περιοχές της Λακωνίας έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πύρινη λαίλαπα, με την τελευταία, να έχει λάβει χώρα τον Αύγουστο του 2020 στη Μάνη, καταστρέφοντας αρκετές χιλιάδες στρέμματα, εκ των οποίων αρκετά ανήκουν σε περιοχή «NATURA 2000». Από το Δασαρχείο Σπάρτης, κατόπιν συνεργασίας με άλλους φορείς, έγινε προσπάθεια αναδάσωσης του συγκεκριμένου δάσους. Ωστόσο, υπάρχουν, ακόμα, αρκετά στρέμματα που χρήζουν άμεσης αναδάσωσης. Σημειώνεται, δε, πως η Μάνη κατέχει μεγάλο ποσοστό από την αγροτική παραγωγή της Ελλάδας, ενώ και οι δύο διεκδικούν ένα μεγάλο κομμάτι του εγχώριου τουρισμού. Ειδικά η Μάνη, το καλοκαίρι του 2020, έγινε πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για τον λόγο αυτό, και οι δύο περιοχές είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε στην αναθεώρηση του εθνικού σχεδίου αναδάσωσης, ώστε να συμπεριληφθεί στο εν λόγω και ο νομός της Λακωνίας, ο οποίος έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές που έλαβαν χώρα, τον περασμένο Αύγουστο, στη χώρα μας;»

Ειδήσεις σήμερα:

Τα Κύθηρα στον κατάλογο των ευρωπαϊκών μνημείων που κινδυνεύουν

Επιχείρηση «Ελευθερία» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο - Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός!

Η Πελοπόννησος μετράει κρούσματα

‘Ενας «Αστέρας» που μεσουρανεί με ιστορία 90 χρόνων!

«Αρνούμαστε να μείνουμε απλοί θεατές στην τραγωδία που έρχεται!»