Προ των πυλών η δημιουργία της ανοικτής αγοράς - Open Mall Τρίπολης

ΤΡΙΠΟΛΗ. Με ταχείς ρυθμούς ξεκίνησαν τα έργα στο κέντρο της Τρίπολης, με σκοπό την ανάπλαση του κέντρου και τη διαμόρφωση ενός Open Mall, το οποίο θα βελτιώσει την εικόνα της πόλης, προσφέροντας παράλληλα θετικά οφέλη προς τον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Ειδικότερα, από την Παρασκευή 09/01 έχουν ξεκινήσει εργασίες πεζοδρόμησης της οδού Νεομάρτυρος Δημητρίου, περιοχή η οποία έχει εδώ και καιρό χαρακτηριστεί ως πεζόδρομος.

Τα στοιχεία του Open Mall της Τρίπολης

Η δράση έχει ως άμεσο στόχο την ανάδειξη της μοναδικότητας του ιστορικού κέντρου της πόλης, με την παράλληλη δημιουργία βιώσιμων ευκαιριών για την τοπική οικονομία, μέσα από την βελτίωση της εμπορικότητας της πόλης.

“Πρόκειται για ένα έργο που προχωρά με ταχείς ρυθμούς, στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδίου ανάπλασης της εικόνας της Τρίπολης και των χωριών μας”, τονίζει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης.

Στα πλαίσια υλοποίησης της δράσης αναμένεται να πραγματοποιηθούν εγγειοβελτιωτικά έργα (πεζοδρομήσεις, πλακοστρώσεις, κατασκευή κατασκευής δικτύων αποχέτευσης και απορροής ομβρίων υδάτων) καθώς και εγκατάστασης «έξυπνου» LED οδοφωτισμού με δυνατότητα τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού των φωτιστικών σωμάτων.

Επίσης προβλέπονται :

- Η εγκατάσταση δικτύου ασύρματης πρόσβασης (free WiFi) η οποία και θα καλύπτει πλήρως όλη την περιοχή παρέμβασης.

- Η τοποθέτηση σε επιλεγμένα σημεία οθονών προβολής και προώθησης των εμπορικών προϊόντων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

- Η τοποθέτηση «έξυπνων» ενεργειακά αυτόνομων παγκακιών που πέρα από την προφανή τους χρήση για την ανάπαυση των επισκεπτών θα προσφέρουν και μια σειρά έξυπνων και καινοτόμων υπηρεσιών.

- Η προμήθεια ενός ηλεκτροκίνητου μίνι βαν για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των επισκεπτών της περιοχής και κυρίως των ΑΜΕΑ και η εγκατάσταση σταθμού φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

- Η αναμόρφωση των προσόψεων των καταστημάτων με στόχο τη δημιουργία ενιαίων μορφολογικά συνόλων.

Ειδήσεις σήμερα:

Με 71 κρούσματα σήμερα η Πελοπόννησος

Πτήσεις στη Στρατόσφαιρα από το Αεροδρόμιο Σπάρτης!

Δείτε τη νέα είσοδο της Σπάρτης και τη γέφυρα του Ευρώτα από drone (video)

Εγκληματική οργάνωση στη Λακωνία στις χειροπέδες!

Κατέρρευσε κομμάτι πύργου στο Κάστρο της Μεθώνης (photos)