ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Πολύωρη νυχτερινή εργασία, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες απαιτήθηκε προκειμένου έγκαιρα και επιτυχώς να αποκατασταθεί μεγάλη βλάβη που εντοπίστηκε σε βάθος περίπου 3 μέτρων, στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης Φ600 από το Πήδημα στην Καλαμάτα, στην περιοχή του Αντικαλάμου, χωρίς να προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους πολίτες.

Συνεργείο του εργολάβου που είναι συμβεβλημένος με τον Σύνδεσμο Ύδρευσης, επιχείρησε από το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιανουαρίου έως τα ξημερώματα της Κυριακής 10 Ιανουαρίου 2021 στο σημείο όπου και υπήρξε η μεγάλη διαρροή στον αγωγό, ο οποίος λόγω παλαιότητας χρήζει παρεμβάσεων αποκατάστασης ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και εν συνεχεία, σε συνεργασία των υπηρεσιών του Συνδέσμου και της ΔΕΥΑΚ επανήλθε σταδιακά η πληρότητα ύδατος στις δεξαμενές του Δήμου και αποκαταστάθηκε η υδροδότηση.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες, θα προγραμματιστεί παρέμβαση - αντιμετώπιση κι άλλης διαρροής που έχει εντοπιστεί στον αγωγό Φ600.

Τα προβλήματα στην υδροδότηση θα αντιμετωπιστούν με την ολοκλήρωση του σπουδαίου έργου της κατασκευής του αγωγού ύδρευσης Φ800 από τις πηγές του Πηδήματος στην Καλαμάτα. Πρόκειται για εν εξελίξει έργο χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο πρόσφατα υπεγράφη από τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, παρουσία στην Καλαμάτα του τότε Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ειδήσεις σήμερα:

Σοκ! Ο κορονοϊός «κτύπησε» στην καρδιά το Νοσοκομείο Σπάρτης!

Άγρια σκυλιά κατασπάραξαν τον φύλακα στην Ηλεία!

Καραντίνα στην Κορώνη για την κόρη του πλουσιότερου Έλληνα στον κόσμο!

Περιπολικό που πήγαινε σε κλοπή «τράκαρε» σε φανάρι

Πελοπόννησος: Aγορές και ενοίκια ακινήτων! Ποιοι νομοί αντέχουν και ποιοι καταρρέουν!

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Λεωνίδας Γρηγοράκος

Πυρκαγιά καταστρέφει διόροφο σπίτι στο Βραχάτι Κορινθίας (video)