ΕΛΛΑΔΑ. Σε χειμωνιάτικο κλοιό θα βρεθεί όλη η χώρα τις επόμενες ώρες, με χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και θερμοκρασίες αρκετά κάτω από το 0 μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά την Παρασκευή, τοπικές βροχές αναμένονται στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο με πρόσκαιρες καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο, οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα μετατοπιστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Το απόγευμα όμως μια νέα διαταραχή από τα δυτικά, από το νότιο Ιόνιο, θα φέρει τις βραδινές ώρες, βροχές ή χιονόνερο στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στο νότιο Ιόνιο, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, με πρόσκαιρες καταιγίδες στα πιο παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα πελάγη βορειοδυτικοί. Στο Ιόνιο 5 – 7 μποφόρ και στο Αιγαίο θα φυσάει δυνατός βοριάς μέχρι 7 και τοπικά 8 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι.

Το Σάββατο, στα δυτικά και βόρεια βαθμιαία τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν, με τσουχτερό κρύο και στα βόρεια ολικό παγετό. Ο χιονιάς θα επηρεάσει τα κεντρικά και νότια, με χιόνια στα ημιορεινά ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και βροχές στα πεδινά και στα νησιά του Αιγαίου. Η θερμοκρασία σε πτώση το μεσημέρι 4 – 8 στα ηπειρωτικά και 10 – 15 στο Αιγαίο και οι άνεμοι βόρειοι στα πελάγη 5 – 7 μποφόρ.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στα ηπειρωτικά, βροχές προβλέπονται στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, και χιόνια στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, στο ΒΑ Αιγαίο και στα ορεινά της Κρήτης.

Ειδήσεις σήμερα:

Είναι δυνατόν τα σκυλιά που φροντίζεις και αγαπάς να σε κατασπαράξουν; (video)

Ένταλμα σύλληψης 45χρονου αλλοδαπού για τη διπλή δολοφονία στο Λουτράκι

Σπάρτη: Για να μην γίνει νέος εφιάλτης η πανδημία!

Συνεχίζεται η δίκη για τον ιερέα της Μάνης που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 12χρονης

Τι συνέβη σε Σπάρτη και Αργολίδα και μπήκαν σε αυστηρή καραντίνα; (video)