ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Με ερώτησή του προς τον Υπουργό περιβάλλοντος ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρεται στην εξαίρεση των καμένων δασών της Μεσσηνίας από το εθνικό σχέδιο αναδάσωσης

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σύμφωνα με το πλάνο του εθνικού σχεδίου αναδάσωσης, πρόκειται να αναδασωθούν, σε όλη τη χώρα, εκτάσεις που έχουν καταστραφεί από πυρκαγιές. Την τελευταία 15ετία, μόνο στον Ταΰγετο και στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Καλαμάτας, οι σχετικές απώλειες μαζί με τη χαμηλή βλάστηση, ξεπερνούν τα 156.000 στρέμματα δασικής έκτασης. Το 2007, στη μεγάλη φωτιά στον Ταΰγετο, κάηκαν 50.000 στρέμματα ελάτης και μαύρης πεύκης. Σε επίπεδο, δε, Μεσσηνίας, οι απώλειες αγγίζουν τα 200.000 στρέμματα. Και ενώ, όλα αυτά τα στοιχεία που σας εκτίθενται, θα έπρεπε να θεωρούνται κριτήρια ένταξης κατεξοχήν της Μεσσηνίας από τις πρώτες περιοχές στον εθνικό σχεδιασμό, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι, στη μεγάλη πυρκαγιά του 2007 κάηκαν και τα φυτά που είχαν αναγεννηθεί με φυσικό τρόπο, μετά τη φωτιά του 1998, εντούτοις, η εν λόγω περιοχή παραμένει εκτός εθνικού σχεδίου αναδάσωσης.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε στην αναθεώρηση του εθνικού σχεδίου αναδάσωσης, είτε στη συμπλήρωσή του, ώστε να συμπεριληφθεί στο εν λόγω και η Περιφερειακή Ενότητα της Μεσσηνίας;»