«Πρώτο και κύριο θέμα είναι η επαναδιαπραγμάτευση της τιμής»

ΠΥΡΓΟΣ. Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος δήλωσε την πλήρη διαφωνία του Δήμου για την τιμολογιακή πολιτική του ΦΔΣΑ.

«Βιώνουμε μια πολύ δύσκολη εποχή έντονης οικονομικής κρίσης, όπου τα οικονομικά των Δήμων έχουν υποστεί μεγάλη μείωση λόγω αντίστοιχης μεγάλης μείωσης εσόδων, και σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, να αυξηθούν τα τέλη καθαριότητας που πληρώνουν οι δημότες μας!Διαφωνούμε πλήρως με την τιμολογιακή πολιτική της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ Ηλείας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, που οδηγεί στο να φτάσουμε να πληρώνουμε περίπου 100 ευρώ τον τόνο! Και βέβαια δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή!

Από την αρχή της συμμετοχής μας στο Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ είχαμε θέσει ως πρωταρχικό αίτημα μας να υπάρξει σχετική επαναδιαπραγμάτευση της τιμής, με την Εταιρεία «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε» που διαχειρίζεται την υπάρχουσα Μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Νομού Ηλείας και το υπό κατασκευή Εργοστάσιο Στερεών Απορριμμάτων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου έλαβε σε προηγούμενη συνεδρίαση του απόφαση για διαφωνία με την τιμολογιακή πολιτική του 2021 και για την έναρξη σχετικής επαναδιαπραγμάτευσης. Στην οποία αυτή συνεδρίαση, ο παριστάμενος εκπρόσωπος και διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, έκανε αποδεκτή την πρόταση για επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης (ελάχιστα εγγυημένα ποσοστά και τιμή ανά τόνο).

Σίγουρα πρέπει να δεσμευτούν όλοι – μεταξύ αυτών βέβαια και η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ - ότι πρώτο και κύριο θέμα είναι η επαναδιαπραγμάτευση της τιμής ανά τόνο. Επιμένουμε σε αυτή και δεν μπορούν να πληρώνονται τόσα χρήματα από τους Δήμους και κατ’ επέκταση από τους ίδιους τους δημότες».

Ειδήσεις σήμερα:

Βρέφος 2,5 μηνών νοσηλεύεται στην Πάτρα

Φυτώρια ελιάς και λεμονιάς: Ποιες ποικιλίες εγκαταλείπουν και ποιες προτιμούν!

Μέχρι τις 25 Ιανουαρίου το αυστηρό lockdown σε Αργολίδα και Σπάρτη!

Η Ρωμιοσύνη αποκτά το ποιητικό της Μουσείο στο σπίτι του Ρίτσου!

Νέες άδειες για 278 νέα ξενοδοχεία, τα 19 στην Πελοπόννησο!