ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Μεγάλες και εντατικές προσπάθειες που συνεχίζονται έκαναν συνεργεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με δικά της αλλά και με μισθωμένα μηχανήματα προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί στην κυκλοφορία - έστω με αντιολισθητικές αλυσίδες, σε κάποιες περιπτώσεις - οι δρόμοι στην ορεινή Κορινθία, η οποία υφίσταται σε μεγαλύτερο βαθμό, συγκριτικά με άλλες περιοχές της Περιφέρειας, τις συνέπειες του χιονιά της κακοκαιρίας “Λέανδρος”.

Σημειώνεται ότι ο μηχανισμός της Περιφέρειας είχε τεθεί σε επιφυλακή από την πρώτη στιγμή και υπό τον γενικό συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή, σε συνεργασία με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, ενεργοποιήθηκε όπου παρέστη ανάγκη.

Στην ορεινή Κορινθία, βρέθηκαν επί τόπου ο αντιπεριφερειάρχης Τάσο Γκιολής και ο γενικός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, μαζί με το προσωπικό και τα μηχανήματα που απαιτούνταν για να παραμείνουν οι δρόμοι προσβάσιμοι, με την χρήση βέβαια αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε ορισμένες περιοχές της ορεινής Κορινθίας, εξ άλλου, υπάρχουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και συνεργεία εργάζονται ακατάπαυστα προκειμένου να περιορίσουν τις όποιες συνέπειες της κακοκαιρίας στα ενεργειακά δίκτυα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛΑΣ το πρωί της Κυριακής 17/1/21

Διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες:

- Στην Επ. Οδό Ξυλοκάστρου-Τρικάλων-Ζήρειας από το 14ο χλμ έως το 35ο χλμ.

- Στην Επ. Οδό Γκούρας- Κιάτου από το 8ο χλμ έως τη Γκούρα.

- Στην Επ. Οδό Δερβενίου-Γκούρας από το 5ο χλμ έως τη Γκούρα.

- Στην Επ. Οδό Λυγιάς – Πύργου από το 8ο χλμ έως τον Πύργο.

- Στην Επαρχιακή Οδό Κλένιας – Αγιονορίου – Στεφανίου.

- Στην Επαρχιακή Οδό Σοφικού – Αγγελοκάστρου.