ΣΠΑΡΤΗ. Για μια ακόμα φορά το Κυνοκομείο της Σπάρτης απασχολεί την κοινή γνώμη. Αυτή τη φορά ευτυχώς όχι γιατί βρέθηκαν νεκρά ή αποστεωμένα ζώα αλλά γιατί ένα μικρό κουτάβι έμεινε εκτεθειμένο στο πολύ κρύο παρ’ όλο που δημότισσα της Σπάρτης ζήτησε να το πάρει για να το προστατεύσει.

Όπως γράφει το skai.gr το κουτάβι ηλικίας ούτε 2 μηνών έτρεμε από το κρύο με τους υπευθύνους να ισχυρίζονται ότι τρέμει απλώς γιατί του βάζουν ορό. Οι υπεύθυνοι "νοσήλευαν" με ορό κουτάβι κρεμώντας τον ορό του πάνω σε κλαδί δέντρου, έχοντας το ζώο σε κλουβί μεταφοράς ενώ ταυτόχρονα ψιχάλιζε. Όταν εθελόντρια του Stray Sparta Greece που βρέθηκε στο κυνοκομείο ρώτησε για ποιο λόγο δεν τοποθετούν έστω μία κουβέρτα απάντησαν ότι δε χρειάζεται και ότι μετά θα επιστρέψει στο χώρο του κυνοκομείου κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SKAI.gr, η εθελόντρια, Ζ. Κ., ζήτησε να φιλοξενήσει το κουτάβι για να μην επιστρέψει στο κυνοκομείο, που το βράδυ η θερμοκρασία έφτασε τους -1 βαθμούς Κελσίου, και οι υπεύθυνοι της αρνήθηκαν να το δώσουν εκείνη τη στιγμή και την παρέπεμψαν στον κτηνίατρο του δήμου ώστε τη Δευτέρα (!) να πάρει χαρτί φιλοξενίας. Επίσης, σε ερωτήσεις που τους έγιναν για το ποιο πρόβλημα υγείας έχει το ζώο, ουδέποτε της απάντησαν.

Αν κάποιος θέλει να υιοθετήσει το συγκεκριμένο κουτάβι ή να σώσει από το ψύχος και τη μόνιμη αλυσόδεση ένα ζώο του κυνοκομείου Σπάρτης μπορεί να καλέσει στο 6973327711.

Σημείωση απο τη σύνταξη: Το να φιλοξενείται ένα ζώο με ορό και σε καλάθι για την προστασία του για το Κυνοκομείο της Σπάρτης... είναι ένα βήμα μπροστά. Ωστόσο χρειάζεται συντονισμός και καλύτερη συνεργασία με τους εθελοντές για να βελτιωθούν τα πράγματα και να φθάσουν στα επίπεδα που υπαγορεύει μια σύγχρονη, οργανωμένη και ανθρώπινη κοινωνία.